SamenLoop voor Hoop.
SamenLoop voor Hoop. Foto: Ad Weijdt

Indrukwekkende SamenLoop voor Hoop in stad

Algemeen 1.669 keer gelezen

OSS | De tweede SamenLoop voor Hoop vindt plaats op zaterdag 22 en zondag 23 juni. Dit is een 24 uur durende wandelestafette met indrukwekkende ceremonies, (muzikale) optredens en acties om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. In Oss doen er ruim 1.200 deelnemers mee.

Om 14.00 uur begint de openingsceremonie. Mensen die kanker hebben of die nog in behandeling zijn -survivors- lopen samen met hun naasten de eerste ronde over het parcours. Uiteraard met langs de kant veel mensen die de wandelaars komen aanmoedigen.

Kaarsenceremonie
Erg indrukwekkend is de kaarsenceremonie. Om 23.00 uur worden er kaarsen aangestoken waardoor de kaarsenzakken met daarop een persoonlijke boodschap langs het parcours in het licht komen te staan. Een emotioneel moment.

KinderLoop
Op het parcours van de SamenLoop voor Hoop Oss wordt zondag 23 juni een Kinderloop georganiseerd. Dit speciale onderdeel is vooral bedoeld voor kinderen uit de groepen 1 tot en met 8 onder begeleiding, maar ook voor jongere of oudere broers of zussen. De KinderLoop voor Hoop is een verkorte versie van 24 minuten. De jonge deelnemers krijgen aan de start een paars SamenLoop voor Hoop t-shirt en lopen individueel of in een team en worden begeleid door volwassenen. Aan de finish ontvangen ze een aandenken, maar het is vooral een blijvende herinnering aan een bijzondere dag. Helaas worden ook kinderen geconfronteerd met de vreselijke ziekte kanker. Ze kennen vaak wel iemand die ziek is geweest of misschien zelfs overleden is aan kanker. De KinderLoop voor Hoop Oss is een mooie manier om dit onderwerp bespreekbaar te maken. Het biedt kinderen de mogelijkheid om zich actief in te zetten voor dit goede doel. De kinderen verzamelen zich rond 10.00 / 10.15 uur op de Eikenboomgaard. Na een warming-up en toespraken van een 'surprise guest' is om 10.36 uur de start. Na afloop is er een kinderplein met leuke activiteiten.

Slotceremonie
De tweede SamenLoop voor Hoop in Oss sluit om 14.00 uur. Alle deelnemers lopen begeleid door sfeervolle muziek de laatste ronde samen. Meer informatie op www.samenloopvoorhoop.nl/oss.

SamenLoop voor Hoop. (Foto: Ad Megens)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant