Justin Tahapary (L) in duel met Koen Verlinden
Justin Tahapary (L) in duel met Koen Verlinden Foto Peter Kuijpers

Stan Venhuizen kopt SSS'18 naar finale

Voetbal 1.121 keer gelezen

OVERLOON - Hij stond zo vrij als het bekende vogeltje. Wie? Stan Venhuizen die met een machtige kopstoot doelman Oktay Dogan het nakijken gaf na rust. De bezoekers uit Vught hadden wellicht de beste voetballers in hun midden, maar het is niet echt een team. SSS'18 deed het beter en leverde strijd voor elke centimeter. De ploeg van trainer Ruud Vermeer bracht de voorsprong over het eindsignaal. SSS'18 speelt op zondag 16 juni de finale tegen de winnaar van Sportclub'25 – De Ster.

Door: Peter Kuijpers

Het veld op De Raay lag er schitterend bij. Een mooi avondzonnetje en een leuk affiche gaven alle reden om er eens goed voor gaan te zitten of staan. Trainer Ruud Vermeer kende nauwelijks problemen en kon zijn ideale elf binnen de lijnen brengen. Collega Glenn Simon, van Real Lunet, zag zijn sterspeler Jaouad Chraou, komend seizoen naar OJC Rosmalen, afgelopen week met vakantie vertrekken. Arda Havar was er wel bij, maar ook hij had een moeilijke avond en trad vaak in overleg met trainer Simon. De wedstrijd had een sensationele opener kunnen hebben mits scheidsrechter Marijn Pijnenburg de bal op de stip had gelegd na een handsbal van Cas Rutten, maar tot ontsteltenis van de Vughtse bank en vele getrouwen wuifde Pijnenburg alles weg. De opening was voor Real Lunet, maar treffers leverde het niet op. Koen Voesten schampte met zijn kopbal de lat. Scheidsrechter Pijnenburg  trok het onrecht van zijn niet gegeven pingel aan Real Lunet recht, nadat Bas Joosten in de zestien onderuit werd getrokken.



Thomas Massop, keeper van SSS'18, heerst in zijn zestien

Kerstboom
Na rust was het begin voor Real Lunet die de thuisclub stevig in de zestien hield. Na zeven minuten echter bij een ontsnapping van SSS'18 kreeg Venhuizen de bal van Frits Lucassen gemillimeterd op zijn hoofd en tekende voor de 1-0. Amper vijf minuten later had Botden hetzelfde kunstje kunnen doen, maar doelman Dogan redde met de punt van zijn schoen en voorkwam een voortijdige beslissing. Real Lunet drong nog wel aan, maar kon tegen de 'Kerstboom' van SSS'18 niet de driehoekjes, die het team op het kunstgras zo sterk maakt, uitvoeren op de Raay. Real Lunet probeerde nog wel waar de zuurstof bij veel SSS'18 spelers tot het nulpunt was gedaald. Het eindsignaal kwam dan, zoals dat heet, als een verlossing. Overloon maakt zich op voor de finale. De poort van de eerste klasse staat na vanavond wagenwijd open.

Gesprek met Stand Venhuizen en trainer Ruud Vermeer beiden van SSS'18


HTML5 Audio Player

HTML5 Audio Player


Beluister hier het fragment

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant