Herpinia heeft zich gehandhaafd. (Foto: Bennie Kuijpers)
Herpinia heeft zich gehandhaafd. (Foto: Bennie Kuijpers)

Herpinia toont veerkracht en dwingt handhaving af

Voetbal 1.989 keer gelezen

ERP/HERPEN | Het was een moeizaam seizoen voor Herpinia, maar de Herpenaren zijn erin geslaagd zich te handhaven in de vierde klasse. Ondanks dat SPV in Erp met een 1-0 voorsprong ging rusten, maakte Herpinia het karwei na rust af: 1-4.

Degraderen naar de vijfde klasse zou een sportief drama zijn geweest voor Herpinia. In de winterstop had de ploeg pas 8 punten, maar in de tweede competitiehelft verlieten ze de laatste plaats van de vierde klasse I. Bijna hadden ze het de laatste competitiewedstrijd nog gered om zich rechtstreeks te handhaven, maar het werd dus de nacompetitie. "De druk lag bij ons als vierdeklasser", aldus trainer Frank Kusters. "De eerste twintig minuten waren we beter, maar na een defensieve blunder kwamen we op een 1-0 achterstand. En natuurlijk denk je dan aan een negatief scenario. Maar na rust scoorden we heel snel (Beau van Dieten, red.) en zijn daarna over SPV heengelopen. We scoorden nog drie keer en de tegenstander is niet meer bij ons doel geweest." Luuk Rosmalen, Nik Arts en Van Dieten tekenden voor de doelpunten.

Opgeheven hoofd
Voor Kusters was het zijn laatste wedstrijd als trainer van Herpinia. Hij is volgend seizoen verantwoordelijk bij de zaterdagvereniging ONI. "Het was een zwaar seizoen met heel veel blessures. Ik ben heel blij dat ik met opgeheven hoofd afscheid kan nemen."

Afscheid
Naast Kusters nam Herpinia ook afscheid van selectiespelers Tom van Zuijlen. Mark van der Velden en Leo Hopman. De laatste twee genoemde kwamen de selectie een aantal maanden versterken. 

Herpinia heeft zich gehandhaafd. (Foto: Bennie Kuijpers)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant