Een eerdere capoeirashow. (Archieffoto: Hans van der Poel)
Een eerdere capoeirashow. (Archieffoto: Hans van der Poel) Foto: Birgit Barten

Vijfde editie van Sambafestival Oss in centrum

Algemeen 1.518 keer gelezen

OSS | Dale Caña houdt in samenwerking met Centrummanagement Oss en Heuvel Horeca Oss op zondag 30 juni de vijfde editie van het Sambafestival Oss. Een festival vol swingende en opzwepende muziek. De entree is gratis.

Om alvast in Braziliaanse sfeer en stemming te komen, kunnen mensen op zaterdagavond 29 juni vanaf 20.00 uur genieten van een Braziliaans feestje in het centrum van Oss. Geniet van een hapje of drankje bij één van de horecagelegenheden op de Heuvel en van de vrolijke en swingende klanken van XammeRamme en Batala, twee sambabands die behoren tot de top van Nederland.

Optredens
Het Sambafestival Oss start op zondag 30 juni vanaf 13.00 uur in het centrum van Oss. Tijdens dit percussiespektakel kunnen bezoekers genieten van sambabands, Caribbean Brass, djembé en dansoptredens. Tijdens dit gratis Sambafestival treden naast het Osse Dale Caña, de Caribbean Brass Band uit Amsterdam en sambaband Sambanda uit Boekel op diverse locaties in het centrum op. De presentatie van de optredens op de Heuvel is ook dit jaar weer in handen van Ivonne Verhagen.

Capoeirashow
Het Sambafestival is niet compleet zonder een capoeirashow. "Ook dit jaar hebben we weer topkwaliteit weten binnen te halen met het spectaculaire optreden van Capoeira dansgroep MCN. Zij toeren momenteel drie maanden door Europa en wij zijn trots dat zij hier op ons Sambafestival Oss die middag zelfs drie keer optreden", aldus de organisatie van het festival. "Een complete Braziliaanse show, voorzien van Braziliaanse danseressen, live muziek, percussie en capoeira-spelers. Maak kennis met deze mooie vechtkunst uit Brazilië en geniet van een prachtige capoeirashow vol acrobatiek en dans. Een ware lust voor het oog."

Danseressen
Kunt u zelf al niet stil blijven staan met al dit muzikale spektakel? "Samantha Linger zal dit zeker niet doen. Samen met Wilant Wijdeven, Marianne Kuipers en andere danseressen waant u zich al snel in tropische sferen. En of dit allemaal nog niet genoeg is, kunt u ook genieten van djembé muziek bij de Groene Engel waar de professionele Djembé groep Oumar van zich laat horen." Volgens de organisatie is ook Dudu Capoeira uit Utrecht een aanrader. Ze willen de bezoekers op de Heuvel laten dansen met swingende sambaklanken.

Finale
Aan het einde van de middag zullen alle bands en danseressen zorgen voor de afsluitende Grande Finale. Alle deelnemers laten nog een keer van zich horen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant