Maria Montessorigebouw Radboud Universiteit Nijmegen
Maria Montessorigebouw Radboud Universiteit Nijmegen

Twee eeuwen bouwgeschiedenis gebundeld

Algemeen 482 keer gelezen

De families Berghege en Heerkens vinden het lange termijn perspectief van hun bouwbedrijven essentieel. Daarom wordt het eigendom van Berghege, Heerkens van Bavel/Alphons Coolen ondergebracht in de nieuwe op te richten holding: Berghege Heerkens bouwgroep, waarvan de beide families gezamenlijk eigenaar zijn.

De bedrijven blijven net als nu zelfstandig opereren, Berghege vanuit Oss en Heerkens van Bavel en Alphons Coolen vanuit Tilburg. De ondernemingsraden hebben hierover positief geadviseerd, de ACM moet haar goedkeuring nog verlenen.

Top Nederlandse bouwbedrijven
De Berghege Heerkens bouwgroep behoort met een omzet van 160 miljoen euro en 320 medewerkers, tot de top van de Nederlandse bouwbedrijven. De bedrijven blijven zich richten op de utiliteitsbouw en met name op de sectoren onderwijs, zorg, bedrijfshuisvesting, industrie en retail. Daarnaast zijn ze actief in woningbouw en service & onderhoud. De bedrijven werken in heel Nederland met het accent op Zuid- en Midden-Nederland.

Samenwerking
Jan Berghege over deze stap: "Wij zetten deze belangrijke stap met het oog op de lange termijn, om onze onafhankelijkheid en bedrijfscultuur te waarborgen, maar ook om onze samenwerking te onderstrepen en verder te verdiepen. De vorming van de Berghege Heerkens bouwgroep komt voor ons niet uit de lucht vallen. Deze stap voelt voor ons logisch op basis van onze bewezen en jarenlange samenwerking. Als het om grote en complexe projecten gaat, werken wij als Berghege en Heerkens van Bavel samen onder de gezamenlijke labels 'Carebuilders', voor de zorgsector en 'Build2learn', voor de onderwijssector. Bekende voorbeelden van gezamenlijke projecten zijn de faculteit Rechtsgeleerdheid (Grotiusgebouw) en de faculteit Sociale wetenschappen (Maria Montessorigebouw) van de Radboud Universiteit in Nijmegen, het Academisch Ziekenhuis Maastricht en het Centraal Militair Hospitaal in Utrecht." Cees Heerkens: "Als bouwbedrijven Berghege en Heerkens van Bavel waar ook Alphons Coolen deel van uitmaakt zijn wij ijzersterke en financieel gezonde familiebedrijven. Samen schrijven wij al meer dan 200 jaar bouwgeschiedenis. Wij geloven beide in de kracht van onze familiebedrijven met een eigen cultuur en met veel respect voor de vakmensen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant