Wethouder Thijs van Kessel.
Wethouder Thijs van Kessel.

'Olympische Spelen in één weekend in gemeente Oss'

Sport 450 keer gelezen

Oss wil een sportieve en gezonde gemeente zijn. De Maasdijk is een visitekaartje van de gemeente Oss. Enerzijds brengt het mensen aan het bewegen, anderzijds wordt de gemeente op de kaart gezet.

Wethouder Thijs van Kessel is zeer te spreken over de opzet van het evenement. "Het is een uniek sportevenement. Er gebeurt in dat weekend zo ontzettend veel, dat je het ook wel over tien weekenden kunt verdelen. Al die onderdelen passen niet eens op een fotocollage." Tijdens het evenement komen er veel doelgroepen in beweging. Ontzettend belangrijk volgens de wethouder. "Of je nu gaat wandelen, skaten, steppen of hardlopen: er is veel te doen. Jong tot oud kan zich dit weekend vermaken. Ik zie het als de Olympische Spelen in de gemeente Oss in één weekend. Positief is dat de organisatie diverse sportverenigingen bij het evenement betrekt."

Sociaal gebied
De organisatie van De Maasdijk is ambitieus. Die ambities gaan verder dan alleen een goed evenement organiseren. Van Kessel: "Je ziet dat overal vrijwilligers bij het evenement worden betrokken. Ook op sociaal gebied hebben ze ambities, daar ben ik heel enthousiast over. Ze leggen de lat erg hoog. Dat kunnen ze alleen omdat ze diepgeworteld zijn in de Osse maatschappij. Je moet voelsprieten in de regio hebben. Als buitenstaander zo'n groot evenement organiseren, dat is onmogelijk."

Toekomst
De gemeente Oss is al jarenlang een trouwe partner van het evenement. "We hebben regelmatig contact. Het is niet dat wij als gemeente op de stoel van de organisatie gaan zitten of in de weg gaan lopen. We zijn er voor een belangrijk stuk ondersteuning. En hopelijk nog voor vele jaren."

Kijk in de woensdageditie van Weekblad Regio Oss voor de special van De Maasdijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant