Pascal van Mun en zijn vader op de fiets.
Pascal van Mun en zijn vader op de fiets.

Van Mun: 'Veiligheid en gezondheid erg belangrijk'

Algemeen 466 keer gelezen

De 5 kilometer van De Maasdijk wordt dit jaar in het donker gelopen. De hardlopers starten om 22.00 uur in Teeffelen en finishen in het Osse centrum. Het onderdeel krijgt de naam Van Mun Advies Night Run. Het Osse bedrijf verbindt graag haar naam aan het sportieve evenement en daarnaast adviseert het de organisatie van De Maasdijk op het gebied van veiligheid.

"We zijn een bedrijf dat gespecialiseerd is in certificeringen, advies en opleidingen op het gebied van kwaliteit, arbo en milieu. De Maasdijk is een mooie link met gezondheid en veiligheid. Het is leuk dat de vernieuwde Night Run onze naam draagt", aldus directeur Pascal van Mun. "Tijdens De Maasdijk kun je voor een snelle tijd gaan, maar het is ook heel laagdrempelig voor mensen die gewoon puur voor de lol mee willen doen. Het zet onze gemeente op de kaart en daarnaast breng je mensen in beweging."

Groei
Van sponsor bij TOP Oss en tennisvereniging TOZ tot De Maasdijk. Van Mun Advies steunt in de regio diverse sportverenigingen en -evenementen. "We zijn een Oss' bedrijf en daar zijn we trots op. Dertien jaar geleden begonnen we met enkele klanten en in de loop der jaren is ons klantenbestand enorm gegroeid. Met steeds meer prachtige bedrijven in het Osse, maar ook klanten in de rest van Nederland weten ons te vinden. Zoals aannemers, bouw-, installatie- en staalbedrijven, sociale werkvoorzieningen en hoveniers."

Sportief
Zelf is Van Mun een sportieve ondernemer. Hardlopen is voor hem een perfecte uitlaatklep en dé manier om te ontspannen. Afzien kan hij ook. Zo liep hij in 2016 de hele Maasdijkmarathon. "Dat was mijn eerste marathon en ik kijk er met een goed gevoel op terug. Maar vergis je niet in de voorbereiding. Negen maanden van tevoren ben je er al mee bezig. Vooral de laatste maanden vergt het veel trainingsuren." Ook liep hij al twee keer de halve marathon tijdens De Maasdijk. "Het is een prachtig evenement in onze gemeente. Een voordeel van De Maasdijk vind ik dat je er lekker rustig kunt lopen en niet zoals bij grote evenementen dat je soms moet dringen. Gezelligheid speelt ook een belangrijke rol. Het Osse centrum is een mooie finishlocatie, maar ook in de kernen worden allerlei activiteiten georganiseerd."

Team
Van Mun loopt dit jaar zelf de 5 kilometer. Zijn vrouw doet ook mee, net als meerdere collega's. "Bij Van Mun Advies vinden we bewegen en gezondheid belangrijk. Net als plezier, want daar draait veel om. We werken hier met passie en gaan met veel plezier met onze klanten om."

Kijk in de woensdageditie van Weekblad Regio Oss voor de special van De Maasdijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant