Rabo Family Color Run. (Foto: www.demaasdijk-events.nl)
Rabo Family Color Run. (Foto: www.demaasdijk-events.nl)

Rabo Family Color Run sportief en kleurrijk festijn

Algemeen 380 keer gelezen

De Maasdijk bestaat tien jaar en dat wordt zaterdagmiddag 15 juni op feestelijke wijze gevierd. En kleurrijk, want om 14.00 uur start in het Osse centrum de Rabo Family Color Ron. Het is ook op de dag zelf mogelijk om je in te schrijven!

Deze funrun is geschikt voor de hele familie. Kinderen van 4 tot en met 11 jaar lopen mee samen met een volwassene. De Rabo Family Color Run is een parcours van 1 kilometer die door de stad loopt. Onderweg worden deelnemers in groen, blauw en oranje gekleurd. De sportievelingen krijgen bij de finish een zakje kleurpoeder dat ze gezamenlijk kunnen gooien voor een kleurrijke familiefoto. "Het wordt een kleurrijk festijn. Het gaat bij deze activiteit om de beleving", aldus projectmanager Paul van den Heuvel. "Veiligheid staat bovenaan. We maken gebruik van milieu- en mensvriendelijk kleurpoeder. Het poeder is gemaakt van maïszetmeel en de kleuren zijn kleurstoffen uit de cosmetica- en voedselindustrie. Het is niet schadelijk als het in de mond komt."

Goed uitwasbaar
Het kleurpoeder is goed uitwasbaar, 100 procent brandvrij en voldoet aan alle richtlijnen van het RIVM. De organisatie maakt gebruikt van handpompjes, zodat de vrijwilligers het kleurpoeder op het lichaam van de deelnemers kunnen spuiten. Deelnemers worden wel geadviseerd om voor de zekerheid een oud wit t-shirt en een bril te dragen. 

Kijk in de woensdageditie van Weekblad Regio Oss voor de special van De Maasdijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant