Leerlooierij Museum Ravenstein.
Leerlooierij Museum Ravenstein.

Leerlooierij Museum Ravenstein bestaat 10 jaar

Algemeen 361 keer gelezen

RAVENSTEIN | Stichting Leerlooierij Suermondt viert in het weekend van 22 en 23 juni haar tienjarig bestaan met een bijzonder programma.

Het museum is ondergebracht in een looischuur aan de Walstraat 20 en is een overblijfsel van de voormalige 'Stoom- en Schoenlederfabriek Firma Ignaat Suermondt'. Het is het 'laatste restje' van de 19e-eeuwse industriële bebouwing op de oude stadswal in Ravenstein. De collectie van het museum bestaat uit oude machines, handgereedschap en veel documentatie over het looien van leer en over de bekendste toepassingen van leer zoals schoenen. Bovendien is veel historisch foto- en filmmateriaal aanwezig. In de bijbehorende stadstuin wordt tijdens dit weekend aandacht besteed aan kunst en ambachten. Voor het hele gezin is een puzzeltocht door Ravenstein uitgezet langs een aantal bijzondere monumenten zoals het leerlooierijmuseum, smederij, molen met de brouwerij en de bakkerij en langs het Toeristisch Informatie Centrum. De stadstuin en het museum worden door vrijwilligers onderhouden. In het seizoen is de tuin elke dag open van 9.00 tot 17.00 uur. Elk weekend is ook het museum open van 13.00 tot 17.00 uur. Op afspraak worden rondleidingen verzorgd. 

Programma
Op 22 juni zijn er van 13.00 tot 17.00 uur demonstraties, een workshop leer voor de kinderen en een puzzeltocht voor het gezin. Het geheel wordt muzikaal omlijst door blaaskapel 't Kon. 23 juni is er van 13.00 tot 17.00 uur een workshop leer, een puzzeltocht en een grachtenconcert door de Big Band Ravenstein en het koor Mix of Music.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant