Poëzie-natuurtocht van IVN Oss en Poëzie Podium Oss.
Poëzie-natuurtocht van IVN Oss en Poëzie Podium Oss.

Poëzie-natuurtocht van IVN Oss en Poëzie Podium Oss

Algemeen 536 keer gelezen

OSS | IVN Oss en Poëzie Podium Oss houden woensdagavond 26 juni samen een Poëzie-natuurtocht door het gebied De Vierwinden ten zuiden van Oss. De wandeling begint om 20.00 uur en vertrekt vanaf de parkeerplaats van hotel De Naaldhof aan de Docfalaan 22 in Oss.

Het is raadzaam om stevige wandelschoenen aan te doen. Natuurgidsen begeleiden de groepen en op enkele plekken dragen dichters van Poëzie Podium Oss een gedicht voor, geïnspireerd op de omgeving. De tocht duurt ongeveer twee uur. Er zijn geen deelnamekosten. Een vrijwillige bijdrage aan het eind wordt op prijs gesteld.

Gedichten
Er is een tocht uitgestippeld door het bosgebied De Vierwinden -gelegen tegenover hotel De Naaldhof- van ongeveer 4 kilometer. Er staan een aantal stopplaatsen gepland, waar de gids uitleg geeft over hetgeen op die plek te zien is aan natuur. Eén van de dichters leest een gedicht voor, geïnspireerd door die plek.
Na een succesvolle start twee jaar geleden heeft een dergelijke wandeling, waarbij natuur en poëzie samengaan, een plekje gekregen in het jaarprogramma van IVN en Poëzie Podium Oss. De dichters laten zich inspireren door een mooie plek in de bossen, op de heide of een andere plek met veel natuur of een bijzondere historie.

Voor meer informatie over de wandelingen van IVN Oss: kijk op www.ivn.nl/afdeling/ivn-oss.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant