Afbeelding

Al twee jaar Her & Der genieten van hapjes

Algemeen 560 keer gelezen

OSS | Elke laatste zondag van de maand trekt er een culinaire tour door de Osse binnenstad. Tijdens Her & Der kunnen lekkerbekken zich te goed doen aan hapjes en drankjes van diverse horecagelegenheden. De komende editie is er een met een goud randje. Niet alleen viert Her & Der haar tweejarig bestaan, er wordt ook geld opgehaald voor een goed doel.

De hapjes en gezelligheid die ze voorbij zag komen in Spanje bezorgden haar de ingeving om een culinaire tour op te zetten in haar eigen stad. En dat is gelukt. Sinds 2017 vindt elke laatste zondag van de maand Her & Der in het Osse centrum plaats. "Tijdens Her & Der maak je een tocht langs verschillende horecagelegenheden. Daar kun je genieten van een heerlijk verrassingshapje en drankje", vertelt Ine Kocken, de bedenkster van Her & Der, enthousiast.

Goed doel
De komende editie op zondag 30 juni is een speciale. Niet alleen viert de culinaire tour haar tweejarig jubileum, maar haalt het ook geld op voor het goede doel. Dit doet Her & Der voor het eerst. "We zamelen geld in voor Stichting Sahelp. De stichting uit Oss biedt hulp aan mensen in Burkina Faso en ondersteunt daar lokale projecten. Met het opgehaalde geld wordt de opleiding tot zelfstandig coupeuse van meisjes gesteund", zegt Ine. Voor slechts 5,50 euro kun je op zondag 30 juni tussen 13.00 en 17.00 uur genieten van een scala aan uiteenlopende hapjes van de zeven deelnemende horecagelegenheden. De Rooij Peper, Gossimijne, Hoofdstuk 2, La Colline, Miens, Rebel en Voorafentoe zullen de gerechtjes voor hun rekening nemen. "De deelnemende eetgelegenheden vragen 1 euro extra dan normaal en zelf dragen zij eveneens 1 euro bij. De 2 euro's worden verdubbeld door Wilde Ganzen. Dat betekent dat elke 1 euro 4 euro waard is", licht Ine toe. Zelf staat ze die dag met een kraam op De Heuvel, naast de watertafel. "Bij de stand geven we informatie over Stichting Sahelp en over Her & Der. Ik hoop dat we een mooi bedrag ophalen die dag." De Osse nodigt iedereen uit om eens de sfeer en hapjes van Her & Der te komen proeven. "De horecagelegenheden hebben elke keer weer lekkere verrassingshapjes en het is altijd gezellig." Mochten ondernemers het leuk vinden om mee te doen met Her & Der, dan kunnen ze contact op nemen met Ine. Aanmelden voor Her & Der hoeft niet. Kijk ook op de Facebookpagina van het event.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant