Afbeelding

Start van kunstproject vanwege 25 jaar gemeente Bernheze

Algemeen 137 keer gelezen

HEESCH | Eén van de activiteiten die de gemeente Bernheze organiseert ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum is een kunstproject. Kunstschilders uit Bernheze en van M-ART Pop-up bereiden een aantal doeken voor, die zij voorzien van een afbeelding zonder deze helemaal af te werken. De schilderijen mogen door bezoekers van de expositie geheel naar eigen inzicht worden afgemaakt.

Op 17 en 18 juni startten de kunstenaars met het beschilderen van de doeken in Muzelinck in Oss. In het najaar wordt een expositieweekend georganiseerd in de repetitieruimte van Fanfare Aurora in Heesch, waarbij iedereen die van schilderen houdt -hobbyisten, liefhebbers, toeschouwers én professionals- aan de slag kan. Er wordt gewerkt met acrylverf en materiaal is aanwezig. Voor degenen die nog nooit geschilderd hebben is er begeleiding van de kunstenaars mogelijk.

Portretschilderen
Ook aan de jonge inwoners van de gemeente is gedacht. Voor de onderbouw van alle scholen organiseren ze in het najaar een schilderactiviteit. "Want juist deze doelgroep is nog heerlijk onbevangen en kent geen goed of fout. Om die expressie in creativiteit te laten zien, mogen de leerlingen portretten schilderen, waarbij senioren model staan. Hierbij gaat het vooral ook om het samenspel tussen jong en oud, ontmoeten en verbinden. De schilderijen (of een selectie daarvan) worden tentoongesteld op een separate expositie", aldus de gemeente Bernheze in een persbericht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant