Chris van den Dungen. (Foto: Pion Steeg)
Chris van den Dungen. (Foto: Pion Steeg)

Van den Dungen gestopt als trainer: 'Ik kijk terug op een mooie carrière'

Voetbal 1.008 keer gelezen

OSS | De trainerscarrière van Chris van den Dungen zit erop. Na 22 jaar vindt de Bosschenaar het genoeg en gaat hij achter de schermen verder bij sv TOP. "Al moet je nooit nooit zeggen in de voetballerij."

Na zijn loopbaan als profvoetballer nam Van den Dungen een aantal jaar afscheid van het voetbal. Daarna kreeg hij de kans als jeugdtrainer bij FC Den Bosch. Daarna werd hij hoofdtrainer van Sint-Michielsgestel. "Dat was zo'n warme dorpsclub. Ik heb er vijf jaar gewerkt, het was een fantastische tijd." Daarna volgden  RKDVC (waar hij TC1 haalde), SV Meerkerk, UDI'19, Brabantia en TOP. "Een mooi rijtje clubs en allemaal verenigingen waar weinig tot niets wordt betaald en waar veel met eigen jongens wordt gewerkt. Ik kijk terug op een mooie carrière en ik word overal met open armen ontvangen. Ik heb ook bij alle clubs vrienden gemaakt."

Achter de schermen
Afscheid van het voetbal neemt Van den Dungen niet. "Nee, het spelletje vind ik nog veel te leuk. Alleen ik heb een drukke baan en heb 's avonds ook veel verplichtingen. Dat kan ik steeds moeilijker combineren met het trainerschap en ik vind dat je je als trainer wel 100 procent moet kunnen focussen. Ik wilde graag bij TOP blijven en het bestuur wilde me ook graag houden. Een officiële functie krijg ik niet, ik zoek mijn eigen weg. Maar ik ga rondom het eerste elftal trainer Bas Gösgens ondersteunen. Als trainer heb ik altijd veel zelf moeten regelen en juist dat stukje ga ik op me nemen. Zo kan Gösgens zich volledig op het voetbal focussen."

Toekomst
Van den Dungen zien we in de toekomst niet meer terug als hoofdtrainer. Of toch wel? "Ik ga me nu richten op mijn nieuwe taken. Ambitie op dat vlak heb ik niet, ik wil gewoon mijn steentje bijdragen aan het eerste elftal van TOP. Maar je weet nooit zeker of het bevalt en of het trainerschap toch niet begint te kriebelen. Maar vooralsnog heb ik het gevoel dat ik er klaar mee ben."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant