Eerste training TOP Oss.
Eerste training TOP Oss.

TOP Oss wil drietal opnieuw huren, Büttner lijkt binnen, Ter Borgh naar uitgang

Voetbal 1.990 keer gelezen

OSS | De voorbereiding op het nieuwe seizoen van TOP Oss startte woensdag met de eerste training. Trainer Klaas Wels en assistent-trainer Marcel van der Sloot gingen aan de slag met een achttienkoppige spelersgroep, waaronder vier proefspelers. Nieuweling Lars Hutten ontbrak nog.

Vier spelers willen de technische staf tijdens een proefperiode te overtuigen van hun kwaliteiten: Karim Loukili, Jordy Vleugels, Pontus Gitselov en Giovanni Büttner. Laatstgenoemde lijkt vrijwel zeker te zijn van een langer verblijf bij TOP Oss. De 20-jarige aanvaller -neef van Alexander Büttner- komt over van Go Ahead Eagles. Daar speelde hij afgelopen seizoen één wedstrijd, uitgerekend tegen TOP Oss.

Huurlingen
TOP Oss hoopt komend seizoen ook te beschikken over Ragnar Oratmangoen, Delano Ladan en Henos Asmelash. Het drietal werd gehuurd van N.E.C. (Oratmangoen) en ADO Den Haag (Ladan en Asmelash). "Daar zitten ze in de wachtkamer, maar wij willen ze graag hebben. Onder de juiste voorwaarden uiteraard en als we dan voor hun positie nog geen andere versterking hebben gehaald", aldus Peter Bijvelds. De directeur geeft aan dat er ook met andere clubs wordt gesproken over huurconstructies.

Nieuwe spelers
Bijvelds gaat voor een selectie van 23-25 man. Zijn prioriteit heeft het aantrekken van een aanvallende middenvelder, spits en keeper die met Ronald Koeman jr de concurrentiestrijd aangaat. Jonathan Waterberg blijft als derde doelman. "Maar het kunnen ook zomaar twee spitsen en een doelman worden. En uiteraard richten we ons ook op het versterken van de verdediging." Op Huseyin Dogan wordt niet gerekend. De spits is transfervrij en wil de stap hogerop maken. Een nieuwe club heeft hij nog niet gevonden, maar Bijvelds schat de kans op 1% dat Dogan alsnog bij TOP Oss blijft.

Jordy ter Borgh
Voor Jordy ter Borgh eindigt waarschijnlijk het avontuur bij TOP Oss. Hij speelde de laatste twee seizoenen niet en heeft nog een contract tot medio 2020. De middenvelder is op proef bij het Slowaakse AS Trencin. 

Eerste training TOP Oss.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant