Autobrand in Treubstraat. (Foto: Gabor Heeres / Foto Mallo)
Autobrand in Treubstraat. (Foto: Gabor Heeres / Foto Mallo)

Speciale website vanwege autobranden in Oss; recherche denkt dat dader uit Oss komt

112 2.173 keer gelezen

OSS | Er is een speciale website gelanceerd door het rechercheteam over de autobranden in Oss. Daarmee wil de recherche bewoners regelmatig informeren over ontwikkelingen in het onderzoek.

De recherche plaats ook foto's van verdachte situaties en roept bewoners op om mee te denken. Op de website staat een lijst met 43 autobranden sinds februari 2018. 26 daarvan zijn in onderzoek, in de meeste gevallen wordt er uitgegaan van brandstichting. 

Verdachte
Onder andere een expert op het gebied van geographic profiling is aan het rechercheteam gekoppeld. Er wordt een profiel van de dader opgesteld, waarbij wordt gekeken naar locaties van autobranden en andere gegevens. "Wij houden er ernstig rekening mee dat de dader uit Oss of de directe omgeving komt, maar om daarover zekerheid te krijgen is verder onderzoek noodzakelijk", zo vertelt de coördinator van het team op de website van de politie.

Informatie
Het blijft volgens de recherche belangrijk dat bewoners informatie delen. "Wij zijn ervan overtuigd dat mensen in Oss ons kunnen helpen bij het oplossen van deze branden. Wij weten dat bewoners in Oss extra alert zijn en foto's en video's met elkaar delen van verdachte situaties, bijvoorbeeld via WhatsApp-groepen. Wij willen ook deze beelden graag hebben en op de website kunnen deze beelden worden geüpload. Mogelijk zijn ze interessant voor ons onderzoek. Iedereen die verdachte situaties ziet wordt opgeroepen om meteen 112 te bellen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant