Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie.

Zon op Macharen levert groene stroom aan leden en woningen

Algemeen 446 keer gelezen

MACHAREN | De 184 zonnepanelen van Coöperatie Zon op Macharen op het dak van de loods van roeivereniging AROSS en de Maaslandse Kanovereniging leveren groene stroom. Op 3 juli om 17.00 uur is er een officieel moment om dat te vieren. Wethouder Johan van der Schoot is er bij voor de openingshandeling.

Zon op Macharen is een uniek project waarbij bewoners het initiatief hebben genomen om een PostCodeRoos project op te zetten. Daardoor is het mogelijk stroom af te nemen van zonnepanelen die liggen op andermans dak: de loods van roeivereniging AROSS en de Maaslandse Kanovereniging. De 184 zonnepanelen leveren voldoende stroom op voor het verbruik van achttien gezinnen en de twee verenigingen. Dit bespaart tussen 20 en 25 ton CO2 uitstoot per jaar.

Steunen
Inmiddels heeft Zon op Macharen goede ervaring met zonnepanelen op andermans dak en wil anderen graag helpen. Wil je ook zonne-energie maar heb je geen geschikt dak? Via www.greenchoice.nl/macharen kan je groene energie met extra korting krijgen, en gelijk Zon op Macharen steunen. Heb je een geschikt dak en wil je dat ter beschikking stellen? Laat het weten en mail naar zonopmacharen@econobis.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant