Een eerdere voorstelling van De Osse Opera.
Een eerdere voorstelling van De Osse Opera.

De Osse Opera pakt uit met galavoorstelling

Algemeen 625 keer gelezen

OSS | De Osse Opera staat bekend om het geven van kwalitatief hoogstaande concerten. Op zondag 10 november legt men de lat opnieuw hoog tijdens de galavoorstelling 'Viva Verdi' in theater De Lievekamp. De middagvoorstelling is een benefietconcert ten bate van de vrijwilligers en mantelzorgers van de zorginstanties in Oss. Om de kosten te dekken hoopt De Osse Opera op medewerking van het bedrijfsleven.

door Leon Voskamp

De Osse Opera pakt op 10 november flink uit met met een internationale cast, dubbel koor en een groot symfonieorkest. Een groot koor (100 zangers) van de Osse en Bossche Opera wordt begeleid door het Brabants Sinfonia Orkest uit Tilburg. Het geheel staat onder leiding van dirigent Hans Lamers. Medewerking verlenen de Belgische sopraan Elise Caluwaerts, de in Karlsruhe woonachtige tenor André Post en de Nederlandse mezzosopraan Mylou Mazali die tevens de presentatie voor haar rekening neemt. Voorzitter Hans Ruis: "Geweldige internationale solisten en een zeer professionele presentatrice. We zijn zeer trots dat ze naar Oss komen. Helemaal bijzonder is dat ze absoluut niet de hoofdprijs vroegen omdat we ons ook voor het goede doel inzetten."

Verdi
Tijdens het concert staat het leven en werk van Giuseppe Verdi centraal. "De meest geliefde operacomponist ter wereld. We gaan zeker niet alleen de bekende klassiekers van Verdi ten gehore brengen, maar er komen ook andere prachtige wat onbekendere werken uit Nabucco, I Lombardi, Rigoletto, La traviata en Aïda aan bod. Onze bezoekers zijn voorstellingen van een hoog niveau gewend, maar we willen ons altijd blijven verbeteren." Hij vervolgt: "Het is mooi dat we weer in De Lievekamp mogen staan. Het is toch het culturele hart van Oss, waar wij, als amateurvereniging, een goede relatie mee hebben. Amateurverenigingen krijgen er de kans." De Osse Opera geeft twee voorstellingen en kiest er heel bewust voor om 's middags ouderen en de vrijwilligers in de zorgsector uit te nodigen. Zij verstrekt bezoekers van deze benefietvoorstelling via hun organisatie een flinke reductie om te komen kijken en luisteren. Er zijn nog kaarten te koop voor de avondvoorstelling via www.lievekamp of bel naar (0412) 64 89 22.

Sponsoring
"Wij krijgen subsidie van de gemeente Oss en vinden dat daar een tegenprestatie bij hoort. Maar om uit de kosten te komen, doen we een beroep op het bedrijfsleven. We zouden het fantastisch vinden als bedrijven een steentje bijdragen. Daartoe hebben wij een speciale brochure samengesteld, zowel digitaal als op papier, met alle informatie." Interesse? Neem contact op via voorzitter@osseopera.nl of (06) 51 26 85 10.

Osse Opera
De galaconcerten zijn voor De Osse Opera een uitstekende manier om zich aan het publiek te presenteren. Met het oog op de toekomst heeft de voorzitter nog wel wensen. Zoals uitbreiding binnen het bestuur. Meer informatie op www.osseopera.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant