Met de wandelingen kom je op mooie plekken in Megen.
Met de wandelingen kom je op mooie plekken in Megen.

Wandelingen door Megen

Algemeen 407 keer gelezen

MEGEN | IVN Oss houdt zondag 14 juli een natuurwandeling door de bebouwde kom van Megen onder de titel 'Natuur in de stad Megen'. Natuurgidsen van IVN Oss begeleiden deze wandeling. De wandeltocht begint om 14.00 uur en vertrekt vanaf de parkeerplaats aan de Torenstraat 6 in Megen.

Tijdens deze wandeling door de bebouwde kom van Megen kijken deelnemers hoe natuur en de geschiedenis en cultuur hand in hand gaan. Zo staan in Megen, het oude stadje aan de Maas, enkele bijzondere bomen. De groep wandelt ook langs een visitekaartje van Megen: de oude gevangenistoren met het ooievaarsnest. Ze eindigen de rondwandeling met een bezoek aan de 'Hof van Lof' in de ommuurde tuin van de Franciscanen. Meelopen is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Meer informatie over IVN Oss op www.ivn.nl/afdeling/ivn-oss.

Stadswandeling
Toeristisch Informatiecentrum Megen organiseert op dezelfde dag- zondag 14 juli- een stadswandeling. Wandel mee met een ervaren gids die allerlei wetenswaardigheden weet te vertellen over Megen, haar bewoners en het leven aan de Maas. De start is om 14.00 uur vanaf het Broeder Everardusplein 1 in Megen. De wandeling duurt ongeveer 2 uur. De kosten voor deelname bedragen 2 euro, kinderen tot 12 jaar lopen gratis mee. Aanmelden kan via
stadswandeling@toerismemegen.nl, (06) 51 27 13 68 of (06) 30 65 39 41.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant