Kim Feenstra.
Kim Feenstra.

'Als we niet ingrijpen, zal er enkel meer leed komen'

Algemeen 955 keer gelezen

BERGHEM | Topmodel en fotografe Kim Feenstra is ambassadeur van de Berghemse Stichting Dierenhulp. De vrijwilligersorganisatie zet zich in voor minder dierenleed.

Voor haar werk reist ze veel, en komt daarbij op tal van plekken, waarbij ze oog voor haar omgeving heeft. "Die ogen van dieren die je dan aankijken. Broodmager, vaak ziek zie je ze langs de kant van de weg. Zoeken naar wat te eten maar vaak doodgereden." Volgens Feenstra is minder dierenleed haalbaar. "Dat doen wij door de problemen bij de bron aan te pakken. Die aanpak is steriliseren waardoor veel dieren zonder kans niet geboren worden."
Hartsvriendin en collega ambassadrice is de onlangs bevallen Kimberley Klaver. "Mijn zwangerschap was er uit liefde en gewenst. Daar zit het grote verschil. Die kleine van ons gaat het goed krijgen. Maar voor veel dieren gaat dit niet op. Als wij niet ingrijpen in de groei van de populatie honden en katten dan zal er enkel meer leed komen. En daar heb ik mijn buik van vol."

Campagne
Stichting Dierenhulp is een campagne gestart om aandacht te vragen voor de vele ongewenste honden en katten die geboren worden. Samen met lokale dierenartsen worden jaarlijks meer dan 2000 ingrepen uitgevoerd. Maar dat aantal moet omhoog. Dat kan met de steun van donateurs die ook tegen meer dierenleed zijn. "Wij steunen Stichting Dierenhulp met hart en ziel en hopen dat onze boodschap meer dierenvrienden over de streep trekt om ons mee te helpen", aldus de ambassadrices.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant