Stichting Hulphond.
Stichting Hulphond.

The Big Run steunt opleiding meer hulphonden

Algemeen 333 keer gelezen

HERPEN | Er komt een tweede editie van The Big Run in Herpen. Op zondag 6 oktober klinkt het startschot.

Iedereen kan meedoen aan dit hardloopevenement voor het goede doel, met of zonder hond. Deelnemers hebben de keuze uit vier runs: 2, 5, 10 en 21 kilometer. De start- en finishlocatie is het opleidingscentrum van Hulphond Nederland in Herpen. Met hun deelname aan The Big Run steunen de lopers de opleiding en inzet van hulphonden. Inschrijven kan op www.thebigrun.nl.
Rudolph Strickwold, directie Hulphond Nederland: "De eerste editie vorig jaar was een groot succes. De renners zijn gestart en gefinisht op het terrein van ons opleidingscentrum waar hulphonden en cliënten aanwezig waren. Zij zagen dus heel concreet waarvoor ze hun sportieve inspanning doen. Dit jaar willen we The Big Run verder op de kaart zetten en het aantal deelnemers verdubbelen. We zijn er trots op om zo'n uniek hardloopevenement te organiseren in Brabant."

Opleiden
De opbrengsten van The Big Run komen volledig ten goede aan het opleiden van meer hulphonden. Hulphonden zijn een steun en toeverlaat voor mensen met een fysieke beperking, epilepsie of posttraumatische stressstoornis (PTSS). Ook jongeren en volwassenen met gedrags- of psychische problemen zijn gebaat bij de inzet van hulphonden. Met The Big Run wordt aandacht en financiële steun gevraagd voor het kwalitatief opleiden van meer hulphonden.

Family Run
Lopers die deelnemen aan de 21 kilometer run bijten om 11.00 uur de spits af. Om 12.30 uur start de laatste afstand, de Family Run van 2 kilometer. Honden in goede conditie en met een minimale leeftijd van 1,5 jaar kunnen samen met hun baasje deelnemen aan de runs van 2 en 5 kilometer. Hulphond Nederland is nog op zoek naar vrijwilligers voor onder andere begeleiding langs de route en op het evenemententerrein, de catering en diverse facilitaire taken. Meer info via p.reijkers@hulphond.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant