Pieter Tuns in zijn tijd als trainer van Blauw Geel'38
Pieter Tuns in zijn tijd als trainer van Blauw Geel'38 Foto: Peter Kuijpers

Pieter Tuns: Trainer, onderhoudend, vermakelijk en charmant

Voetbal 761 keer gelezen


VEGHEL – Vanmorgen verscheen op Kliksport het bericht dat Pieter Tuns uit Best is toegevoegd aan de trainersstaf van BVO TOP Oss. Op zich niet zo spannend, maar Tuns is in Veghel geen onbekende. Was drie jaar trainer van Blauw Geel'38/Jumbo. Werd in het seizoen 2003-2004 met de Veghelaren kampioen en promoveerde naar de eerste klasse van de KNVB. Sterkhouder in dat team was de huidige TOP Oss trainer Klaas Wels. Met de wetenschap dat TOP Oss voorzitter Peter Bijvelds eveneens uit het Blauw Geel'38-nest komt zijn de lijntjes in dit geval maar kort.

Door: Peter Kuijpers

Pieter Tuns volgde destijds in Veghel John Meijs op die overigens dit jaar terugkeert in de regio als trainer van Rhode. De komst van Tuns was het jaar dat de populaire en geliefde voorzitter van de Veghelaren Piet van Sambeek overleed. Blauw Geel'38 leerde Tuns kennen als een  man met humor, maar kon ook snoeihard toeslaan als er een conflict situatie dreigde te ontstaan. De man uit Best schakelde razend snel en was niet bang om buiten de kaders te denken als dat nodig was. Eigenlijk duurde zijn trainerschap in Veghel langer dan drie jaar. Zijn opvolger Harry Blokhuis moest als militair naar Afghanistan en dat ontstane vacuüm werd grotendeels door Tuns ingevuld die dat combineerde met zijn toen huidige zaterdagclub Altena.


Pieter Tuns altijd wel een een woordje voor de media

Typisch Tuns
Een  workaholic waarvan velen zich nog altijd afvragen hoe hij dat in hemelsnaam allemaal wist te combineren met zijn vaste broodgever. Een middelbare school waar hij in Eindhoven met zijn vak Nederlands ook tevens nog de leerling coördinator was. Op de fotosessie zagen we hem vanmorgen terug. Met het komen van de jaren kwam ook het buikje en bril. Tuns kennende zal hij er ongetwijfeld een ludieke verklaring voor hebben. De trainer die ooit tegen zijn topscorer Rob van der Wijst zei, toen hij een paar minuten te laat op de wedstrijdbespreking kwam, 'Wij zijn allemaal wat te vroeg Rob, jij bent exact op tijd binnen." Typisch Tuns…in Oss gaan ze van hem horen.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant