Cihat Celik. (Foto: FC Oss Media)
Cihat Celik. (Foto: FC Oss Media)

Cihat Celik keert terug bij TOP Oss

Sport 865 keer gelezen

OSS | TOP Oss verwelkomt een oude bekende. Middenvelder Cihat Çelik (23 jaar) keert na een tweejarig avontuur bij het Turkse Gazisehir Gaziantep terug in zijn woonplaats. Hij tekent een contract dat hem tot de zomer van 2021 aan TOP bindt.

Çelik begon zijn carrière bij N.E.C. Nijmegen en kwam in het seizoen 2016/2017 tot 31 wedstrijden in het rood-wit. Aan het eind van deze jaargang tekende hij een nieuw contract, maar een paar maanden later klopte Gaziantep aan. Hun bod kon hij destijds niet afslaan.
Dit voorjaar is de Turkse club gepromoveerd naar de Süper Lig en heeft het een grote schoonmaak gehouden. Ook Çelik mocht daarom uitzien naar een andere club. "Ondertussen heb ik altijd contact gehouden met Peter Bijvelds en Klaas Wels", reageert de Ossenaar. "Zij geloven in mij en geven me vertrouwen. Aan zo'n omgeving heb ik nu behoefte."
Çelik kon op meer plekken in Nederland terugkeren, maar hij kiest dus voor TOP. De speler benadrukt dat-ie deze keuze op gevoel heeft gemaakt. "Honderd procent. Ik ben hier thuis en heb het altijd goed gehad. Bovendien zag ik dat alle Ossenaren uit het team vertrokken waren. Ik móest die leegte opvullen", knipoogt hij.
Çelik heeft tijdens z'n twee Turkse seizoenen 'zijn club' nauwlettend gevolgd. Volgens hem is TOP niet meer hetzelfde. "De ploeg heeft twee goede jaren achter de rug, waardoor spelers en clubs ons anders benaderen. Ook de verwachtingen zullen zijn gestegen, maar dat is alleen maar mooi. Ik hoop dat we dit seizoen opnieuw maximaal gaan presteren."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant