Het Mobiele Naaiatelier.
Het Mobiele Naaiatelier. Foto: Totaal Theater
overzicht

Zomerpret in het Osse centrum

Centrum 1.080 keer gelezen

OSS | Summer in the city! In de zomer bruist het centrum van Oss. In de binnenstad vinden tot zaterdag 28 september tal van activiteiten plaats op de woensdag en zaterdag. Hieronder een overzicht van de zomerpret.

Zaterdag 3 augustus: WiFi de XXL slimme hond – mobiel 
Dhr. en Mvr. D'Hond kochten destijds WiFi als een kleine lieve puppie. Maar WiFi groeide buiten ieders bereik. Hij werd XXL en bovenal: S.L.I.M. De baasjes houden nog steeds erg veel van het beestje, volgen hem trouw en... zien we daar bij hen warempel hondentrekjes ontstaan?!


 WiFi de XXL slimme hond. (foto: Doublee) 

Woensdag 7 augustus: De Instrumenten fabriek – doe-activiteit - vaste speelplaats 
Vanuit zijn decor deelt Geert bouwpakketjes uit voor de zeven verschillende instrumenten, die er te maken zijn bij deze workshop. De kinderen kiezen welk instrument ze willen maken. Vervolgens krijgen ze het bouwpakketje, het gereedschap met de bijbehorende uitleg en dan is het knutselen geblazen. Het eindresultaat is een instrument, gemaakt van recycle-materiaal, waar het kind nog lang plezier van heeft. 

Zaterdag 10 augustus: Medusa - Boerenbont! – mobiel 
De dames van Medusa Boerenbont! rollen op zaterdag 10 augustus met hun trolley door het centrum van Oss rond. Ze laten het publiek grabbelen voor prijzen in de ton of delen allerlei lekkers uit. 

Zaterdag 24 augustus: Flying Carpet – mobiel 
Een humoristische en spectaculaire act in de sfeer van 'Duizend en één nacht'. Als Sheik Alachamalachama aankomt op een vliegend tapijt, krijgt hij alle aandacht. Hij komt op bezoek voor een grote transactie. Uiteraard probeert hij ook wat kleine handel te slijten, maar hij biedt ook vrouwen uit de harem te koop aan. Een geschikte koper wordt uit het publiek gezocht. Hij probeert een gouden deal te sluiten, een koper te laten vliegen en feest te maken, maar het ontdekken van zijn gestolen haremvrouw levert voor allen een verrassend slot op.

Zaterdag 31 augustus: Malle Balle Circus – doe-activiteit - vaste speelplaats 
Het Malle Balle Circus geeft artiesten in de dop de kans van hun leven. Met de uitdagende attributen en onder deskundige leiding van de artiesten van Malabarista Entertainment, wordt met ongelooflijk veel plezier gewerkt aan maar één doel: even de beroemdste circusartiest ter wereld zijn en optreden in de circuspiste voor het grote publiek. Steeds opnieuw jong en oud zich en elkaar dat ze zo veel in zo'n korte tijd kunnen presteren. Ze leven zich uit als circusartiest in tien verschillende circusdisciplines, zoals: jongleren, eenwieleren en  devilsticks. 

Zaterdag 7 september: De Koning van de Speeltuin – doe-activiteit - vaste speelplaats 

De Koning van de Speeltuin is een unieke speeltuin met objecten die alleen in beweging komen als je samenwerkt. Drie bijzondere interactieve kunstzinnige installaties om samen mee te spelen voor jong en oud die bestaan uit de luie wip, twee heerlijk luie stoelen met vlaggen die wapperen als de wip wipt, de bellenblaasfiets, een grote bellenblaasmachine die je kunt aandrijven door spierkracht en de draaimolen gemaakt van een tandem en een bank. Kom samen spelen, geniet en voel je als de koning van de speeltuin.

Zaterdag 14 september: The Zambini's Speeltuin – vaste familievoorstelling 
Het is precies 100 jaar geleden dat The Great Zambini is verdwenen in de grote magisch kist. Helaas is hij nooit meer terug gevonden. Gelukkig is er nog één erfgenaam over die niet alleen de nieuwe eigenaar wordt van de magische kist, de goochelkoffer, maar tot zijn eigen verbazing ook van de assistente. Op zaterdag 14 september is het dan zover en gaat de mysterieuze koffer na 100 jaar open in het Osse centrum. Dit is de start van een komische goochelshow met een verassende finale. Neem alles met een korreltje zout of liever een hele zoutpot maar vergeet niet te genieten van prachtige muziek, magie, mentalisme en eersteklas comedy tijdens de vermakelijke voorstelling.


The Zambini's. (foto: Totaal Theater) 

Zaterdag 21 september: Medusa - Monseigneur et Madame RougeBlanc– mobiel 
Met rood als de kleur van de liefde en wit als vrolijk stralende energie verspreiden Monseigneur et Madame Rouge-Blanc de hartstocht waar ze komen. Met rariteiten, knipogen en een hoop gesjans voorzien ze iedere gelegenheid van gestileerde gekkigheid. Het mannetje met de hoge hoed blaast in opperste serieusheid zijn bellen en het vrouwtje - met enorme verentooi - is zo ijdel als een pauw. Samen hebben ze een aparte energie, en gaan op onderzoek uit tussen het publiek. 

Zaterdag 28 september: Fashion Day, Het Mobiele Naaiatelier - The Sound of Sewing – doe-activiteit - vaste speelplaats 
Een prachtig plaatje: twee antieke Hollandse fietsen en twee handige naaisters die live de kleding van het publiek vermaken tot een kunstwerk. Het publiek geniet, danst en zingt volop mee. Het reizende atelier werd in 2003 opgericht en sindsdien gingen de mensen in vele landen uit de kleren voor de dames. De kleding wordt vermaakt op een naai-mobiel: het achterwiel van een fiets drijft de naaimachine aan, een fraaie en unieke manier van naaien. Zo laat de voorbijganger zijn of haar kleding pimpen of decoreren door de improvisatiecouturiers van Het Mobiele Naaiatelier.


Het Mobiele Naaiatelier. (foto: Totaal Theater) 


 

The Zambini’s.
 WiFi de XXL slimme hond.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant