Hennos Asmelash. (Foto: TOP Oss Media)
Hennos Asmelash. (Foto: TOP Oss Media)

TOP Oss huurt Hennos Asmelash opnieuw van ADO Den Haag

Sport 463 keer gelezen

OSS | Hennos Asmelash speelt ook in het seizoen 2019/2020 in het rood-wit van TOP Oss. De 20-jairge verdediger wordt voor de tweede keer uitgeleend door ADO Den Haag.

Tijdens de vorige jaargang speelde Asmelash 23 duels voor TOP en daarin maakte hij een uitstekende indruk. "Hennos was één van de sterkhouders tijdens de tweede competitiehelft", licht directeur Peter Bijvelds toe. "Wij denken dat hij kan uitgroeien tot een topspeler in de Keuken Kampioen Divisie. Hij is altijd onze eerste optie geweest om ons defensief te versterken en gelukkig is het gelukt om hem opnieuw te strikken."

Snelle voetjes
"In ons 3-5-2 systeem kan Hennos niet alleen als vleugelverdediger uit de voeten, maar ook centraal. Dat heeft ie een aantal keer meer dan verdienstelijk gedaan. En tijdens de Play-Offs heeft hij zelfs centraal op het middenveld gestaan", vertelt Klaas Wels over de terugkeer van zijn kracht. "Hij is dus multifunctioneel. Daarnaast kent hij ons systeem, de groep, de staf en hij heeft snelle voetjes. Hij kan heel goed voetballen."

Vlieguren maken
Asmelash zelf is de derde die opgetogen reageert op de huurdeal. Na een prima voorbereiding in Den Haag kiest hij er voor om in Oss te gaan spelen en weer in Brabant te gaan wonen. "Ik wil vooral heel veel speelminuten maken en mezelf laten zien. Die kans is bij TOP Oss groter. Het is fijn om terug te komen bij deze leuke en warme club én heel gezellig om weer bij de gebroeders Rommens in Veghel in huis te trekken. Hopelijk kunnen we met z'n allen weer wat moois neerzetten."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant