Sjaak Egmond voor de kliksport microfoon
Sjaak Egmond voor de kliksport microfoon
+video

Blauw Geel'38/Jumbo wint Rabo Cup, Tim Wolf neemt afscheid bij UDI'19/CSU

Voetbal 716 keer gelezen

UDEN – Heel vroeger, wist een oudere getrouwe uit Veghel te melden, werd UDI'19 – Blauw Geel'38 altijd na het seizoen achter het tramstation in Mariaheide gespeeld. "Tijden dat tatoeages alleen nog bij zeelieden voorkwamen mijnheer." Mooie woorden vooraf aan het duel tussen Veghel en Uden die altijd speciaal zijn. Ditmaal was de inzet een levensgrote beker voor de winnaar van de Rabo Cup. Wel jammer dat het déjà vu van deze traditionele ontmoeting plaats moest vinden op een van de Udense bijvelden. Uiteindelijk won Blauw Geel'38/Jumbo met 2-3 een stand die al met de rust werd bereikt.  

Door: Peter Kuijpers

De twee businessclubs van de twee verenigingen waren gebroederlijk op het riante Udense terras samengekomen. Warme buffetten en kannen met bier bepaalden het metier met een ongetwijfeld hoge gezelligheidsfactor. Twee clubs die tot nu toe nog matig presteerde in de lopende oefenperiode. UDI'19/CSU verloor vorige week ruim van Gemert in Odiliapeel waar Blauw Geel'38/Jumbo tegen Achilles Veen en Juliana'31 het loodje legde. Alleen tegen het niet bijster sterker Leonidas was er winst met maar liefst 10-0.


Tweede instantie
Michiel Merks kreeg in de Udense goal de voorkeur voor Sem Verhoeven en keerde onder andere Robin Walk weer terug naar Parkzicht, maar nam aanvankelijk nog plaats op de bank. Blauw Geel'38/Jumbo zat midden in het trainingsweekend in Schaijk. Trainer Niels van Casteren had inmiddels afscheid genomen van zijn JO 19 spelers die aansloten bij de trainingsgroep de afgelopen weken. Trainer Lodewijk de Kruif van UDI'19 was weer aangesloten na zijn late vakantie die overigens al gepland stond. Blauw Geel'38 begon sterk en kwam na drie minuten al op voorsprong. Jeroen van Schoonhoven werd in de ogen van de arbiter van dienst onreglementair gestopt en wees naar de stip. Michiel Merks toucheerde de inzet van Van Schoonhoven , maar in tweede instantie schoot de Blauw Geel'38 spits alsnog raak.


Sjaak Egmond
De wedstrijd stabiliseerde wat al was het meeste balbezit voor de Veghelaren. UDI'19 kwam in de 25e langszij een voorzet van rechts werd door Sam Wassenberg prima achter Ralph Vos gekopt die bleef staan gelijk aan zijn verdedigers die Wassenberg geen strobreed in de weg legden. Een minuut later was er weer een voorsprong voor de bezoekers uit Veghel. Zain Moghal was het die de bal, na een twijfelmomentje van Merks in het doel deponeerde. Weer een minuut later bracht Willem Tieben de stand weer gelijk. Drie doelpunten in drie minuten dat moet een record zijn? In de 43e minuut was het alsnog de opgekomen linksachter Sjaak Egmond die op aangeven van Martijn van Kessel Blauw Geel'38 op 3-2 bracht.


Tim Wolf
Na rust was het balbezit vaak voor de Udenaren, maar echt gevaarlijk werden ze niet. Vos keerde een harde inzet van de ingevallen Luuk Meulink, maar meer kwam er niet uit. Veel wisselingen met de tederste in de 60e minuut. Na een fraaie carrière bij de tricolores werd Tim Wolf gewisseld voor Raoul Oomen. Voorzitter Ben Tuithof kwam hem persoonlijk tegemoet op het veld met een grote ruiker. Later werd er in het clubgebouw nog officieel afscheid genomen van de stylist die als trainer bij PSV in Eindhoven werkzaam is. De twee businessclubs beloofden deze mooie traditie voort te zetten met volgend seizoen een thuiswedstrijd voor Blauw Geel'38/Jumbo.

Gesprek met Sjaak Egmond en trainer Lodewijk de Kruif van UDI'19

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant