Bas Gösgens.
Bas Gösgens.

Gösgens: 'We moeten tegen Hoek hopen op een stuntje'

Voetbal 833 keer gelezen

O.S.S.'20 speelt straks om 14.30 uur in Katwijk in de eerste ronde van de KNVB Beker tegen Rijnvogels. Om 18.00 uur speelt TOP thuis tegen HSV Hoek. TOP-trainer Bas Gösgens ziet zijn ploeg als de underdog. "Als we tien keer tegen Hoek voetballen, verliezen we negen keer. Hopelijk is vandaag die ene keer."

Bij Hoek rommelt het. Kort voor aanvang van het nieuwe seizoen besloot trainer Hugo Vandenheede op te stappen. Maar gezien het feit dat Hoek in de Derde Divisie speelt en dus twee klassen hoger plus het feit dat ze al langer trainen, maakt het feit dat de Zeeuwen favoriet zijn. Gösgens: "We zullen vandaag van goeden huize moeten zijn. Het lijkt ons geweldig om een ronde verder te komen, maar dan moeten we wel voor een stuntje zorgen vandaag."

Kritisch
Gösgens vindt het jammer dat de bekerronde nu al wordt gespeeld. Zijn ploeg is pas een paar weken aan het trainen en is verre van compleet. Op de bank zitten alleen spelers van het tweede elftal of de jeugd. "Waarom plant de KNVB die wedstrijd niet een week of drie/vier later in? Het is voor ons niet haalbaar om veel vroeger te starten met de voorbereiding. Als je je spelers een flinke vergoeding geeft, dan kun je wel wat eisen stellen. Maar onze jongens komen nog met het fietsje naar de club en zijn blij met een pilsje na afloop. Die kun je niet verplicht stellen om zo vroeg al te komen trainen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant