Tim Driessen, trainer van Cito zaterdag.
Tim Driessen, trainer van Cito zaterdag.

Driessen: 'Hele mooie uitdaging bij Cito zaterdag'

Voetbal 1.011 keer gelezen

OSS | Het eerste jaar van de zaterdagtak van Cito verliep niet bepaald succesvol. De Ossenaren eindigden als laatste in de vierde klasse en zagen het complete team vertrekken. Het nieuwe seizoen gaat van start met het hoogste jeugdteam van vorig seizoen. De 36-jarige Cuijkenaar Tim Driessen begint bij de Osse club aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. "Er ligt hier een mooie uitdaging."

door Leon Voskamp

Driessen is een bekende in Cuijk en omgeving. Hij voetbalde jarenlang bij SIOL en was daar ook actief als jeugdtrainer, als trainer van het tweede elftal en assistent bij het eerste. In het verleden kwam Driessen ook uit voor JVC Cuijk, één van de tegenstanders van Cito in de vierde klasse A (Oost). Driessen stopte vanwege een knieblessure noodgedwongen met voetballen en vorig jaar stopte hij met het trainerschap omdat het lastig te combineren was met zijn werk.

Verhaal
"Maar toen ik een tijd niks had gedaan, begon het te kriebelen. Ik miste gewoon het voetbal. Aan het einde van het seizoen zijn echter veel clubs al voorzien van een trainer. Ik zag op Kliksport dat Cito zaterdag een nieuwe trainer zocht en ik heb een brief gestuurd. Ik ben heel open het gesprek ingegaan en geluisterd hoe het ervoor staat. Het was een heel goed gesprek met enthousiaste mensen, waarin het verhaal van Cito me aansprak. Er is een jeugdteam overgekomen en er moet gebouwd worden aan de ploeg. Ik hou van uitdagingen en zag het helemaal zitten. Ik ben blij dat ik deze kans krijg."

Ontwikkelen
Driessen werkte zich als trainer vanuit de jeugd op naar de senioren. Bij Cito staat hij voor het eerst op eigen benen. "Wat ik voor trainer ben? Dat is lastig om over mezelf te zeggen. In Cuijk sta ik bekend dat ik spelers individueel en een team beter kan maken. Ik sta tussen de jongens in en vind discipline en afspraken maken heel belangrijk. Stapsgewijs wil ik de jongens laten ontwikkelen. Ik ben geen trainer die direct voor deze spelersgroep gaat staan en eist dat ze dit of dat moeten doen."

Leergierig
De eerste indruk van Driessen is positief. Na twee weken trainen en deelname aan het voorbereidingstoernooi van Margriet ziet de Cuijkenaar een leergierige groep, waarbij wel de ervaring ontbreekt. "Het zijn wilde, jonge honden. Ze geven alles tijdens de oefeningen. Een groot deel van de selectie is een vriendengroep en ze zijn samen op vakantie gegaan. Ze laten elkaar niet in de steek. De wil om te presteren is een goede basis. Er zit ook zeker kwaliteit in deze spelersgroep. Jongens mogen fouten maken, dat zal ik ook doen. Het is een mooi leerproces voor ons allemaal."

Kwaliteit
De doelstelling van Cito zaterdag? Het is nog vroeg om dat uit spreken, maar de ontwikkeling van de spelersgroep staat centraal. "Het is lastig om het niveau in te schatten, omdat er voor mij veel onbekende ploegen in de klasse zitten. We treffen onder andere JVC Cuijk, die echt een goede groep hebben. De komende weken gaan we ons voorbereiden op het nieuwe seizoen. We hebben er zin in."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant