Bart Spierings. (Foto: Jeroen Engelen)
Bart Spierings. (Foto: Jeroen Engelen)

Bart Spierings: 'O.S.S.'20 heeft echt een leuke spelersgroep'

Voetbal 1.099 keer gelezen

OSS | Bart Spierings is één van de nieuwelingen in de selectie van O.S.S.'20. De 21-jarige Schaijkenaar maakte indruk in de voorbereiding en was afgelopen zaterdag in het bekerduel met FC Rijnvogels de enige nieuwkomer in de basis. Zaterdagavond hoopt de verdediger ook te starten tijdens de competitieopener bij Gemert.

Spierings begon met voetballen bij DAW in zijn woonplaats Schaijk. Al snel klopte TOP Oss op de deur. Vanuit Oss vertrok hij vervolgens naar N.E.C., waar hij in de hoogste jeugdteams voetbalde en de laatste twee jaar bij de beloften. "Ik had een tweejarig contract en heb helaas de stap naar het eerste elftal niet kunnen maken. Ik hoopte om mijn debuut te mogen maken, maar dat is niet gelukt. Nog een jaar bij de beloften zag ik niet zitten. Mensen vragen weleens of ik spijt heb dat ik zoveel heb gelaten voor het voetbal. Dat heb ik zeker niet. Ik heb een superleuke tijd bij N.E.C. gehad." 

O.S.S.'20
Er waren meerdere clubs die interesse toonden, maar Spierings had het beste gevoel bij O.S.S.'20. "Het is een club vlakbij Schaijk en ze spelen op een goed niveau. Daarnaast ken ik Joep van de Rande die ook in Schaijk woont en ik heb samen met Joep Engelen bij N.E.C. gevoetbald. Alles bij elkaar deed me beslissen om naar O.S.S.'20 te gaan. Dat bevalt me tot nu toe heel goed. Er staat echt een leuke spelersgroep en gezien onze voorbereiding hebben we ook veel kwaliteiten. Het was wel even wennen voor me, omdat we nu maar twee keer per week trainen. Maar als ik naar de wedstrijden kijk, dan zie ik niet veel verschil in niveau. En ook bij O.S.S.'20 zijn randzaken goed geregeld." Of hij in de toekomst een terugkeer in het profvoetbal ambieert? "Ik ben realistisch en ik heb dat momenteel uit mijn hoofd gezet. Maar je weet het nooit in de voetballerij. Als ik het fantastisch doe en er komt een mooie club, dan kan ik altijd gaan praten."

Back
Spierings voetbalde bij Jong N.E.C. als rechtsback, maar in de jeugd speelde hij ook als linksback. Tegen FC Rijnvogels kreeg hij het vertrouwen van trainer Bertran Kreekels op de linksbackpositie. "Rechtsback is mijn sterkste positie, maar ik kan ook op andere plekken uit de voeten. Natuurlijk hoop ik dat ik zaterdag tegen Gemert mag starten, maar dat is aan de trainer." Met Gemert treft O.S.S.'20 een promovendus uit de Hoofdklasse B. "Een grote en mooie club, maar veel weet ik er verder niet van. Sowieso is deze hele competitie nieuw voor me. Wat onze doelstelling is? Die hebben we nog niet uitgesproken, maar ik denk dat het linkerrijtje zeker moet kunnen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant