Ben van den Nieuwhof (R) zorgt voor onrust in de UNA defensie
Ben van den Nieuwhof (R) zorgt voor onrust in de UNA defensie Foto: Peter Kuijpers

Blauw Geel'38/Jumbo bezorgt UNA valse start

Voetbal 1.382 keer gelezen

VEGHEL – Nieuwe trainer Gerben Demin van UNA zal vele scenario's in gedachten gehad hebben. Een 3-0 nederlaag en de wedstrijd met negen man eindigen zal daar niet in voorgekomen zijn. Het werd voor de Zeelstenaren een ware horror avond. Brian Boogers moest trekkebenend het veld verlaten toen er drie maal was gewisseld. Mart van de Gevel zag rood voor natrappen in de slotfase. Koen van der Zanden bracht Blauw Geel'38 voor rust op 1-0, Jeroen van Schoonhoven was de maker van 2-0 waar Ben van den Nieuwenhof tekende voor het slotakkoord naar 3-0. Voor de entree van de spelers werd de tribune officieel geopend middels het doorknippen van een lint met veel vuurwerk. Oudste lid en ooit eerste elftal speler Toon van de Laar en jongste lid Jip van der Sanden klaarden dat klusje feilloos.

Trainer Niels van Casteren begon op nagenoeg met dezelfde elf als waar hij afgelopen zaterdag mee eindigde in het bekerduel met Sliedrecht. Erik van Loon verdween naar bank waar Tim Rerimassie zich meldde in de achterste vier. UNA begon booming en kreeg al na drie minuten een kans voor Rob van Boekel die in kansrijke positie overschoot. Nick Tielemans kwam schuin vrij voor Ralph Vos, maar de Veghelse doelman redde bekwaam. Na twintig minuten kwamen de Veghelaren wat meer opzetten. De getrouwen veerde op bij een treffer uit een scrimmage en zelfs de tune die telkens wordt afgespeeld bij een treffer was duidelijk hoorbaar. Echter scheidsrechter Voncken keurde de treffer af.

Leeg doel
De wedstrijd kantelde waar UNA terugschakelde kwam Blauw Geel'38 opzetten. Drie minuten na het afgekeurde doelpunt van Blauw Geel'38 was het nu wel raak. Met dank aan een minder moment van doelman Jesper Maes die veel te vroeg uitkwam. Koen van der Zanden veroverde de bal en werkte hem in het lege doel: 1-0. In de 36e minuut ging Sjaak Egmond onderuit binnen de zestien. Waar alles wat uit Veghel kwam schreeuwde om een strafschop wuifde de arbiter uit Hulsberg het voorval weg.

Rood Mart van de Gevel
Na rust werd het al snel 2-0. Een fraaie aanval belandde bij Van den Nieuwenhof die het hoofd vond van Jeroen van Schoonoven en prompt in de verre hoek raak knikte. Van Schoonhoven, die afgelopen donderdag af moest haken op de training met een enkel blessure, speelde verdienstelijk maar wel met een paar pijnstillers. Een aansluitende treffer zou de wedstrijd veranderen dat was wel duidelijk. UNA zette Blauw Geel'38 flink onder druk waar Mart van de Gevel de kruising geselde. Blauw Geel'38 kreeg kansen, maar ging daar matig mee om. Het nekschot voor UNA kwam uit de koker van Van den Nieuwenhof die uit de omschakeling raak schoot. Bij UNA ging de aangeslagen Brian Bogers naar de kant en moesten de gasten, die hiermee de handdoek wierpen, met tien man verder. Bij Mart van de Gevel liepen de frustraties hoog op. De bijkans rustige speler vergreep zich aan Zain Moghal en kon met rood direct inrukken. Blauw Geel'38 leefde op een wolk en pakte drie punten in de daverende competitieopener. De Veghelaren zijn tot zondag 16.30 uur koploper in de derde divisie.

Blauw Geel'38/Jumbo Ralph Vos, Sjaak Egmond, Mustafa Guler, Zain Moghal, Mark Dobbelsteen (82. Martijn van Kessel), Sander Egmond, Jeroen van Schoonhoven (82. Jamey Raas), Tom Dekkers, Ben van den Nieuwenhof, Koen van der Zanden, Tim Rerimassie.