Afbeelding
update

Ossenaren pikken winkeldiefstal niet en slaan en steken Poolse man

112 10.269 keer gelezen

OSS | Een 26-jarige Poolse man is maandag rond 20.30 uur mishandeld ter hoogte van de bushalte tegenover een sushi restaurant op de Spoorlaan in Oss. De politie hield later op de avond drie mannen aan: twee Ossenaren van 30 en 28 jaar en een man zonder vast woonadres van 34 jaar.

De Pool werd in de Spoorlaan belaagd met stokken en mogelijk gestoken met een mes. De vier verdachten vertrokken in een zwarte auto. Het slachtoffer had diverse steek- en snijverwondingen aan zijn armen. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Na zijn behandeling heeft de Poolse man aangifte gedaan. De politie startte direct een onderzoek en er werd gezocht naar de auto en de inzittenden. Het voertuig werd niet veel later aangetroffen in de Montgomerystraat in Oss. In de woning en in de omgeving hield de politie drie mannen aan vanwege betrokkenheid bij het geweldsincident.

Aanval met mes
De Pool gaf aan dat hij een half uur voor het incident aan de Spoorlaan op de Oostwal door enkele mannen met een mes was aangevallen. Hij sloeg op de vlucht, maar op de Spoorlaan werd hij opnieuw belaagd. Het slachtoffer gaf aan dat het waarschijnlijk in beide gevallen om dezelfde verdachten ging. De aangehouden verdachten gaven aan dat de Pool zich meerdere keren schuldig had gemaakt aan een winkeldiefstal in de winkel van één van hen. Ze hebben hem daarmee geconfronteerd en dat liep uit op de incidenten, waarbij vermoedelijk de Poolse man zich ook niet onbetuigd zou hebben gelaten. 

Onderzoek
De politie onderzoekt beide incidenten. Het is nog niet duidelijk waar de man de steekwonden heeft opgelopen. Er wordt gesproken met alle betrokkenen, maar er wordt nog gezocht naar getuigen. 'We komen graag in contact met getuigen die mogelijk iets van één of beide incidenten hebben gezien. Maar we spreken ook graag met getuigen die ons mogelijk meer kunnen vertellen over de achtergrond van deze geweldplegingen', meldt de politie op de eigen website. Getuigen kunnen zich melden via (0900) 88 44 of anoniem via (0800) 70 00.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant