Eventingwedstrijd bij de Geffense Plas
Eventingwedstrijd bij de Geffense Plas Foto: M. op den Drink

Eventingwedstrijd bij de Geffense Plas

Algemeen 611 keer gelezen

OSS | Er vindt zaterdag 7 en zondag 8 september een nationale Eventingwedstrijd voor pony's en paarden plaats op de Geffense Plas. Tijdens dit weekend starten er ongeveer 300 ruiters. Het bezoeken van de Eventingwedstrijd is gratis.

Eventing bestaat uit drie onderdelen. Alle deelnemers beginnen met het rijden van een dressuurproef. Deze wordt beoordeeld door een jury. De jury kijkt of de ruiter het paard onder controle heeft en elke oefening wordt beoordeeld met een cijfer. Het tweede onderdeel is een springparcours. Het is de taak van de ruiter om te zorgen dat er geen of zo min mogelijk balken naar beneden vallen. Het laatste onderdeel is de Cross Country. Hier rijden de deelnemers een parcours waarbij ze over diverse natuurlijke hindernissen moeten springen. Er is een optimale tijd vastgesteld voor het afleggen van het parcours. Het is de bedoeling dat de deelnemers zo dicht mogelijk bij de optimale tijd over de finish komen.

Programma
Op zaterdag starten om 8.00 uur de categorie M paarden, gevolgd door de categorie M pony's. De dag wordt afgesloten met de categorie L paarden. Op zondag starten de minder ervaren paarden en/of ruiters. Om 8.00 uur gaan de categorie B paarden van start. Vervolgens komen de categorie L pony's aan bod en de dag wordt afgesloten met de categorie B pony's.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant