Afbeelding

Koop je regenton in de maand oktober met korting

Algemeen 739 keer gelezen

OSS | Heftige buien zorgen vaak voor wateroverlast: straten of kelders kunnen bijvoorbeeld onder water lopen. Inwoners kunnen met Operatie Steenbreek zelf helpen om wateroverlast te voorkomen en meedoen aan de regentonactie.

De gemeente Oss en Waterschap Aa en Maas nemen veel maatregelen om wateroverlast in de openbare ruimte te voorkomen. Waar mogelijk vervangen ze stenen door groen, waardoor water makkelijker de grond in kan. "We kunnen het probleem echter niet alleen oplossen: we hebben de hulp van onze inwoners hard nodig", melden de gemeente en het waterschap in een persbericht.

Korting
Inwoners van de gemeente Oss krijgen van 1 tot en met 31 oktober 20 euro korting op een regenton of tot het moment dat er binnen de gemeente 250 tonnen zijn verkocht.. "Als u regenwater opvangt in een regenton, dan hebt u een wateropslag. Het water dat u opvangt, komt niet in het riool terecht. Dit voorkomt overbelasting van het riool en water hoeft niet onnodig gezuiverd te worden. Ook bespaart een regenton kostbaar drinkwater. Met minder tegels en meer groen in de tuin, kan regenwater tijdens een hoosbui makkelijker in de grond zakken."

Lees woensdag meer in Weekblad Regio Oss.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant