Afbeelding

Oss viert 75 jaar vrijheid met herdenking; militaire voertuigen rijden route

Algemeen 2.307 keer gelezen

OSS | Op donderdag 19 september wordt gevierd dat Oss 75 jaar geleden is bevrijd. De officiële herdenking is van 12.00 tot 12.45 uur bij het monument voor Vrijheid, Verdraagzaamheid en Vrede aan de Professor Regoutstraat in Oss.

Van 11.00 uur tot 11.45 uur rijdt een konvooi van militaire voertuigen een stukje van de route die de bevrijders in 1944 reden. Dit was onderdeel van Operatie Market Garden. Om 12.00 uur start de officiële herdenking. Toespraken worden verzorgd door burgemeester Buijs-Glaudemans, Ed Steiger namens de Stichting Veteranen Oss en Bill Truelove (voormalige Canadees militair). Ook zal een leerling van het Maasland College samen met een cadet van King's Edgehill School (Canada) een verhaal vertellen. De muziek wordt verzorgd door muziekvereniging Hartog en stadsharmonie KVA. Daarnaast treedt een koor van Canadese studenten op. 

Konvooi
Om 14.00 uur rijdt het konvooi verder naar Grave. Wilt u in gesprek met de deelnemers van het konvooi? U bent welkom op woensdagmiddag 18 september bij Camping De Maasakker in Megen. 

Route van het konvooi.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant