Osse Opera (beneden) en de Bossche Opera boven (Foto: Henk van Esch).
Osse Opera (beneden) en de Bossche Opera boven (Foto: Henk van Esch).

Galavoorstelling Osse Opera bijna uitverkocht

Algemeen 828 keer gelezen

OSS | De galavoorstelling 'Viva Verdi' in theater De Lievekamp op zondag 10 november valt in de smaak van operaliefhebbers. De middagvoorstelling -een benefietconcert ten bate van de vrijwilligers en mantelzorgers van de zorginstanties in Oss- is uitverkocht. Voor de voorstelling van 20.15 uur zijn nog zo'n 100 kaarten te koop. "We hebben er vertrouwen in dat twee uitverkochte zalen gaan genieten van een geweldige uitvoering", aldus Hans Ruis, voorzitter van de Osse Opera.

De Osse Opera pakt op 10 november flink uit met een internationale cast, dubbel koor en een groot symfonieorkest. Een groot koor (100 zangers) van de Osse en Bossche Opera wordt begeleid door het Brabants Sinfonia Orkest uit Tilburg. Het geheel staat onder leiding van dirigent Hans Lamers. Medewerking verlenen de Belgische sopraan Elise Caluwaerts, de in Karlsruhe woonachtige tenor André Post en de Nederlandse mezzosopraan Mylou Mazali die tevens de presentatie voor haar rekening neemt. Een bezoek aan 'Viva Verdi' betekent een avond kijken en luisteren naar geweldige solisten en een zeer professionele presentatrice. Bijzonder is dat ze mede vanwege het benefietconcert zeker niet de hoofdprijs vragen om naar Oss te komen. Ruis is trots op de komst van deze muzikanten, maar vindt het ook mooi dat regionale samenwerking steeds meer van de grond komt. "Ook leden van de Stadsharmonie KVA geven acte de présence met een blazersensemble. Ze zijn onder andere betrokken bij een spectaculair slot met zo'n 170 musici!"

Verdi
Bezoekers worden vermaakt met muziek van Giuseppe Verdi, voor velen de meest geliefde operacomponist ter wereld. Naast bekende klassiekers, komen ook prachtige minder bekende werken werken uit Nabucco, I Lombardi, Rigoletto, La traviata en Aïda aan bod. "Er is over het leven van Verdi veel interessants te vertellen. Hij was echt een grootheid, een nationale held in Italië. Hij heeft ontzettend veel mooie muziek gecomponeerd en nog dagelijks worden zijn werken wereldwijd gespeeld." De Osse Opera staat voor kwaliteit. Tijdens eerdere voorstellingen werden de bezoekers verwend met prachtige operamuziek en dit jaar ligt de lat weer hoog. Opnieuw is theater De Lievekamp de locatie. "Het culturele hart van Oss. Wij zijn blij dat we er twee voorstellingen mogen verzorgen." Kaartverkoop voor de avondvoorstelling via www.lievekamp of (0412) 64 89 22.

Sponsoren
De Osse Opera heeft er bewust voor gekozen om 's middags ouderen en de vrijwilligers in de zorgsector uit te nodigen. Via hun organisatie hebben ze een flinke reductie gekregen. Om tot een sluitende begroting te komen, is Ruis op zoek naar meer sponsoren. "Het organiseren van twee voorstellingen met daarbij meerdere grote koren en professionals kost veel geld. Bovendien hebben we besloten om ouderen en vrijwilligers in de zorg in het zonnetje te zetten. Het zou mooi zijn als het bedrijfsleven ons wil steunen. We roepen de operaliefhebbers op om zich te melden." Er is voor sponsoren een brochure samengesteld, on- en offline. Meer info via voorzitter@osseopera.nl, (06) 51 26 85 10.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant