Afbeelding

IVN Oss houdt 15 september wandeling met volksverhalen

Algemeen 180 keer gelezen

OSS | IVN Oss houdt zondag 15 september een natuurwandeling door de bossen ten zuiden van Oss. De wandeling begint om 10.00 uur en vertrekt vanaf de parkeerplaats bij het Willibrordusputje aan de Willibrordusweg tegenover Restaurant Clemens.

Het is raadzaam om stevige wandelschoenen aan te doen. Natuurgidsen begeleiden deelnemers en onderweg worden op een aantal plekken korte volksverhalen verteld. De tocht is een paar kilometer, loopt door een afwisselend landschap met bossen, water en open plekken en duurt ongeveer twee uur. Aan deze wandeling zijn geen kosten verbonden. Een vrijwillige bijdrage aan het eind van de wandeling mag.

Verhalen
Tijdens het wandelen zal een aantal keren stilgestaan worden. Dan geeft de gids uitleg over wat er op die plek te zien is aan natuur. En er wordt een verhaal verteld dat waargebeurd is of misschien toch soms ook een beetje minder waargebeurd. De verhalen zijn gekozen met het oog op de plek waar gewandeld gaat worden. Fantasie speelt hierbij een rol. De verhalen hebben een duidelijke band met de omgeving en met wat er te zien is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant