Kan Olympia'18 weer schitteren als vorig seizoen?
Kan Olympia'18 weer schitteren als vorig seizoen? Foto: Jeff Meijs

2H: Verwelkomt drie nieuwelingen en één herintreder

Voetbal 2.191 keer gelezen

In vergelijking met bijvoorbeeld 3D zien we hier vier nieuwkomers. Kampioenen SVSSS en Olympia'18 en Volkel via de nacompetitie. Herintreder is degradant uit de eerste klasse Prinses Irene. Op voorhand een kampioenskandidaat aanwijzen is moeilijk. Real Lunet en Helvoirt zijn altijd gedegen teams, maar om nou te zeggen daar komt de kampioen uit lijkt voorbarig. Wat kunnen we verwachten van Prinses Irene nu de scherven zijn opgeveegd? Kan de sterke kampioen uit 3D Olympia'18 opnieuw verrassen? We gaan het zien en na een maandje weten we meer. Voor één keer een mega lang en ongecensureerd verhaal van onze trainers uit 2H. Dank daarvoor!

Door: Peter Kuijpers

Vianen Vooruit ontvangt zondag DAW. De ploeg uit Schaijk presteerde matig in beker in tegenstelling tot Vianen Vooruit  dat met een nipte tweede plek wél door bekerde. Niels Voet: "We zijn inderdaad door in de beker en dat is een knappe prestatie met twee teams uit de eerste klasse (Orion en N.E.C.) in de poule. In principe een goede voorbereiding gehad met goede wedstrijden tegen eerste- en tweede klasse teams. We staan een week voor de competitie er met een goed gevoel voor om te beginnen. Rik Reinirie heeft zich vanaf de eerste training zich al meteen aangepast. Jammer genoeg hebben we wat blessures over gehouden. Mart Nuijen is zondag niet inzetbaar en Jeroen Bardoel is net terug van vakantie, dus die heeft ook nog even te gaan. Voor dit seizoen hebben we nog geen doelstelling besproken. Laten we eerst maar is goed starten en waakzaam zijn. Dat wat we vorig seizoen gepresteerd hebben valt moeilijk te overtreffen in deze competitie. Maar we gaan proberen om alles eruit te halen wat er in deze groep zit. Komende zondag komt DAW op bezoek en ik ben benieuwd naar het strijdplan van Rob van der Ven. Dat ze de bekerwedstrijden verloren hebben zegt me niet zoveel. De eerste competitie wedstrijd is een wedstrijd op zich. Uiteindelijk gaan we proberen om thuis in ieder geval voor de overwinning te gaan."

Ervaring
Rob van der Ven had een slechte bekerperiode: "Eindelijk is het weer zover en gaan we beginnen. We hebben de beker dit jaar vooral gezien als voorbereiding op de competitie. Alverna was simpelweg een maatje te groot en tegen Quick 1888 en BVC'12 hebben we bij vlagen aardig gespeeld, maar geven we uiteindelijk de doelpunten veel te gemakkelijk weg. Uiteindelijk waren het nuttige wedstrijden waarin we wat zaken hebben kunnen proberen en spelers steeds fitter konden worden. Feit is wel dat het beter zal moeten en dat spelers gaan beseffen dat het nu wel ergens om gaat. Wat betreft deze tweede klasse verwacht ik dat er een vijftal teams bovenuit zullen steken: Real Lunet, Volharding, Olympia '18, Helvoirt en Vianen Vooruit. De rest zal denk ik erg aan elkaar gewaagd zijn. De spelersgroep is zo goed als compleet gebleven en we hebben inmiddels een jaar ervaring in deze klasse. Ben benieuwd of we dit ook al kunnen laten zien in de eerste wedstrijden, te beginnen zondag tegen Vianen."



Michiel Jans, trainer van Volkel: 'Tevreden over breedte selectie' (Foto Peter Kuijpers)

Volkel – Real Lunet
Gelijk een vuurdoop voor nieuwe trainer Michiel Jans: "Wij kijken er naar uit om voor het eerst in de tweede klasse uit te komen. Een mooie klasse, waarbij de onderlinge verschillen tussen veel clubs klein zullen zijn verwacht ik. Leuk dat we met een thuiswedstrijd starten tegen een van de titelkandidaten. Real Lunet is een goed voetballende ploeg, die zich dit jaar behoorlijk versterkt heeft. We weten wat we kunnen verwachten en gaan in onze aanpak uit van onze eigen kwaliteiten.In de selectie hebben we behoorlijk wat spelers die aan elkaar gewaagd zijn. Dat zorgt voor meerdere mogelijkheden. Ik ben dan ook tevreden over de breedte van de selectie. Dit zorgt voor onderlinge concurrentie, maar we weten ook dat we iedereen tijdens dit seizoen keihard nodig zullen hebben. We hebben tijdens de voorbereiding laten zien dat we het elke tegenstander in deze klasse lastig kunnen maken. Ondanks dat de bekerwedstrijden wisselende resultaten hebben gegeven, zijn de verschillen tijdens deze wedstrijden helemaal niet zo groot geweest. Dit geeft ons vertrouwen voor de competitie, maar we beseffen ook dat we het op een aantal vlakken beter zullen moeten doen dan afgelopen zondag. Hier gaan we deze week samen weer hard aan werken. We gaan er met de steun van het Volkels publiek alles aan doen om de eerste zege binnen te halen."

Berghem Sport – EVVC
De ploeg uit Berghem laat een moeilijk seizoen achter zich. Met 33 punten werd de degradatiepoule net ontlopen. Dat lukte EVVC niet, maar die wisten zich via de nacompetitie prima staande te houden. Trainer Willem van der Burgt van Berghem Sport: "Het is al weer een jaartje of tien geleden dat ik bij EVVC heb getraind maar er spelen nog steeds genoeg bekenden in het eerste elftal. Deze ploeg is al lang bij elkaar en heeft inmiddels aardig wat ervaring en altijd een sterk collectief. Maar altijd leuk om tegen een oude bekende te spelen alleen het wordt eens tijd om van ze te winnen. We zijn helaas niet doorgekomen in de beker. We hebben zeker geen slechte wedstrijden gespeeld, maar hebben dit niet om weten te zetten in voldoende resultaat om een ronde verder te komen. Desondanks denk ik dat we er ten op zichten van vorig seizoen sterker op zijn geworden en zien we de competitie met vertrouwen tegemoet. Zondag de eerste kans om dat thuis tegen EVVC te laten zien."



Antwan van Rijn, trainer van EVVC

Gelijkwaardige tegenstander
Nieuw bij EVVC is trainer Antwan van Rijn en kijkt terug op een nuttige oefenperiode: "Dat klopt, wél hebben we een nuttig oefenprogramma achter de rug met goede tegenstanders als HVCH, DESK en BMC. Deze week nog lekker trainen en dan is het zondag voor het eggie. Met Berghem Sport een tegenstander die ik zelf redelijk ken. Waar we denk ik een gelijkwaardige tegenstander in krijgen waarbij het alle kanten op kan. In onze competitie zitten meerdere tegenstanders die ikzelf de afgelopen jaren nog tegen ben gekomen als trainer in competitieverband, echter ook een aantal clubs waarvan ik niet veel weet. Gelukkig hebben we in Vinkel een aantal mensen in de staf die deze clubs de laatste jaren hebben zien spelen. Zondag gaan we voor een resultaat, want zoals je weet: een goed begin is het halve werk." Een cliché, maar geen speld tussen te krijgen.

Heeswijk – Emplina
Trainer Stef Sijbers had liever nog een weekje en wellicht twee weken gewacht. De start van Heeswijk was niet goed en de 5-0 nederlaag voor de beker bij Rood Wit V hakte er behoorlijk in. Sijbers: "Ik had inderdaad liever nog een paar weekjes extra gehad, maar goed de planning was bekend. Gelukkig zien we de afgelopen weken een stijgende lijn maar het inpassen van nieuwe (jeugd)spelers heeft zijn tijd nodig. Vooral de ervaring, die we minder hebben, zal even wennen zijn. Eerlijk gezegd weet ik nog niet zo goed waar ik onszelf moet inschatten, dus we gaan eens kijken hoe we gaan starten in de competitie. Emplina heeft wat ik gelezen heb, aardig wat spelers erbij 'gekregen'. Dat zal meteen een pittige kluif worden. Alhoewel ik denk dat de verschillen onderling weer klein zijn en zeker wij als Heeswijk iedere week scherp moeten spelen om goede resultaten te halen."

SVSSS – Olympia'18
De wedstrijd tussen twee promovendi die door middel van kampioenschap nu een klasje hoger spelen. Dé vraag die ons (en vele anderen) bezig houdt is of Olympia'18 weer als de bekende stoomwals door de competitie gaat lopen. Trainer Wil Beijer komt nog even terug op het overlijden van clubicoon Saphanto Guntlisbergen. Hij was een icoon binnen Olympia'18. Van hem werd afgelopen week op het veld van Olympia'18 afscheid genomen. Zijn overlijden hakte er behoorlijk in bij de club uit Boxmeer. Een koud bruggetje naar voetbal. Beijer: "De voorbereiding is qua resultaat niet goed geweest, maar ik heb bewust gekozen voor tegenstanders van Hoofdklasse niveau . We hebben vorig jaar te weinig weerstand gehad en ben benieuwd hoe we dit jaar hiermee omgaan. We komen wel een paar bekenden tegen: Volkel. DAW, Vianen Vooruit, Volharding en Berghem Sport. Het wordt sowieso een hele mooie competitie voor Olympia."



Johan Vullings: 'Best tevreden over voorbereiding'

Volharding – Helvoirt
We stelden al eerder dat de kampioenskandidaat voor deze klasse moeilijk is aan te wijzen. Volharding heeft een prima team, maar vaak zijn de uitslagen te instabiel om de Vierlingsbekers deze metafoor mee te geven. Helvoirt zou kunnen, maar ook bij deze club zitten soms te veel pieken en dalen. Volharding kende een sterk optreden in het bekerprogramma en werd winnaar van de poule. Helvoirt daarentegen niet en werd derde. Volharding trainer Johan Vullings: "Zondag gaat het eindelijk beginnen. Met iets meer dan zes weken voorbereiding hebben we naar dit moment kunnen toewerken. Over het algemeen ben ik best tevreden met de voorbereiding zoals we die hebben gedraaid. Dat we beginnen tegen het sterke Helvoirt is meteen een mooie uitdaging en betekent meteen dat we het maximale moeten geven om een goed resultaat te halen. We hebben nog te maken met een schorsing en enkele blessures maar er staat zondag een team aan de aftrap dat zeker voor de winst zal gaan. We zijn benieuwd hoe we ervoor staan."

Prinses Irene – Venhorst
De ploeg uit Nistelrode laat een vervelend seizoen achter zich. Degraderen is nooit prettig om het maar heel simplistisch te poneren. Nog niet eens via de nacompetitie, nee gewoon pats boem als laatste na een jaar weer terug naar de tweede klasse. De ploeg moest al eerder afscheid nemen van sterkhouder Martijn van Vugt en zag einde dit seizoen Robin Walk vertrekken naar UDI'19/CSU en Koen Bollen stopte met voetballen. Aan de nieuwe trainer Erik Meulendijk de taak een nieuwe frisse start te realiseren. Dé vraag hoe bevalt de kennismaking met Prinses Irene tot nu toe: Meulendijk: "Het bevalt mij bij Prinses Irene meer dan uitstekend. Prinses Irene is een geweldig goed georganiseerde vereniging. Het is een warme vereniging met heel veel vrijwilligers en kundige mensen op de juiste plekken. Gezelligheid en presteren gaat hand in hand en daarin hebben wij zeker een match omdat ik dezelfde ideeën heb over voetbal en het voetbal binnen een vereniging. Daarbij is de selectie dit jaar zeer jong en ik vind het prettig om daarmee te werken. Drie belangrijke spelers zijn gestopt of naar een andere vereniging gegaan dus hun posities zullen moeten worden ingenomen door andere spelers. Mede door dit gegeven en door de super jonge gemiddelde leeftijd is het afwachten hoe we kunnen presteren dit seizoen. Ik heb een groep aangetroffen die nog wat onzeker is door de minder goede resultaten van het afgelopen seizoen, maar ik heb gezien dat er zeer zeker genoeg talent in die groep aanwezig is. Mijn eerste doel is dan ook om de jongens, onafhankelijk van de resultaten, dat in te laten zien. Een antwoord op de vraag, wat is de ambitie, is nu nog moeilijk te geven. Het is afwachten hoe snel de jonge gasten zich gaan ontwikkelen. Elke training en elke wedstrijd is er op gericht om stapjes in die ontwikkeling te blijven zetten. Verder wil ik graag bouwen aan een hecht team dat voor en met elkaar wil vechten voor een goed resultaat. Komende zondag hoop ik dit tegen Venhorst terug te zien en hopelijk met een mooi resultaat."

Lastige tegenstander
Venhorst is maar een bescheiden clubje, maar wel een club met gewoontes en tradities. Vooral de immer aanwezige barbecue met welriekende worsten, weer of geen weer. Gewoonweg knap om in deze klasse te spelen voor een dorp met zo'n 1700 inwoners (het ledenaantal van bijvoorbeeld clubs als UDI'19 en Blauw Geel'38). Met vijf seniorenteams en een vrouwenafdeling  en  in elke jeugdcategorie wel een paar elftallen actief. Joost Janssen is de trainer en gaat zijn derde jaar in op Sportpark De Voskuilen. Janssen: "Ja, zondag gaat het weer voor het echt beginnen. Altijd spannend zo'n eerste competitiewedstrijd maar wij hebben er zin in. Helaas hebben wij de beker geen vervolg kunnen geven. Zondag hebben wij bij SSS'18 een goede pot gespeeld maar waren we te lief in de afronding en het afgeven van kansen. Hier moeten wij aankomende zondag scherper in zijn. Ik heb gehoord dat er bij Prinses Irene naast de trainerswissel inderdaad veel wijzigingen hebben plaatsgevonden. Hier heb ik niet heel veel aan. Het is en blijft voor ons een lastige tegenstander en komende zondag spelen wij op het kunstgras waar ik geen fan van ben." Echt gras blijft een wens van veel trainer, maar wen er maar aan dat er in het amateurvoetbal niet meer aan te ontkomen is.

Programma voor komend weekend:
Prinses Irene-Venhorst
Vianen Vooruit-DAW Schaijk
Volkel-Real Lunet
Berghem Sport-EVVC
Heeswijk-Emplina
SVSSS-Olympia'18
Volharding-Helvoirt

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant