Danny Verbakel was de maker van de 1-0 voor Blauw Geel'38/Jumbo
Danny Verbakel was de maker van de 1-0 voor Blauw Geel'38/Jumbo Foto: Gerard Beekmans

Blauw Geel'38/Jumbo kan wéér niet winnen van Dongen

Sport 876 keer gelezen

VEGHEL – Blauw Geel'38 moest het doen met één puntje. Het had zo mooi kunnen zijn want bij winst waren de Veghelaren afgetekende koploper geweest. Voor rust opende Danny Verbakel gelanceerd door Mustafa Guler. Blauw Geel'38 vergat verder uit te lopen ondanks de kansen waar erg slordig mee werd omgegaan. Na rust zakte de formatie van trainer Niels van Casteren in en kwam Dongen. De gelijkmaker viel in een minuut of tien voor tijd en de maker was Roshendley Saez. In die fase zeker verdiend te noemen.

Door: Peter Kuijpers

Het elftal wat trainer Niels van Casteren aan de aftrap bracht was een blauwdruk van die van vorige week uit bij Gemert. Het enige verschil zat hem in de positiewissel van Danny Verbakel en Koen van der Zanden. Verbakel nog spits in Gemert verkaste naar zijn vertrouwde plek op de linkervleugel waar Koen van der Zanden de targetspits werd. Blauw Geel'38 startte rustig maar had wel een overwicht. De eerst kansen waren voor Koen van der Zanden. Een maal redde Keeper Wessel Sprangers. De tweede kans ging in het zijnet. Het meest onderscheidde zich de Dongense doelman op een poeier van Mustafa Guler die fraai werd gelanceerd door Tim Rerimassie. Ook Danny Verbakel kwam een teenlengte te kort om te kunnen scoren op een precisie voorzet van Ben van den Nieuwenhof vanaf de rechterkant. De 1-0 viel exact in de 31e minuut. Guler bracht Verbakel vrij voor Sprangers wat 1-0 betekende. Dongen combineerde veel op de rand zestien, maar echt gevaarlijk werd de ploeg van trainer Osman Erbas niet

1-1
Na rust is het verhaal eigenlijk snel verteld. Het vuur was uit de wedstrijd en Blauw Geel'38 leek te te leunen op de 1-0 voorsprong. In de 65e minuut kwam Jeroen van Schoonhoven voor de hinkende Danny Verbakel. Dongen werd dwingender en nam risico's. Ralph Vos had een top redding in huis op een inzet van Asrih Nassim. Dongen verhoogde de druk en ging opportunistisch spelen waar Blauw Geel'38 zich terug liet zakken. De Veghelaren namen afscheid van het mooie voetbal en hielden het op de omschakeling. Van Schoonhoven zijn invalbeurt bracht weinig voor hem omdat dit in een fase viel dat dat er gebikkeld moest worden om de gelijkmaker te voorkomen. Die kwam er toch en niet eens onverdiend na rust. In derde instantie mocht Saez Roshendley in de slotfase afdrukken naar 1-1. Jamey Raas kwam nog voor Guler, maar opnieuw won Blauw Geel'38 niet van Dongen. De ploeg van Erbas pakte zijn vierde 1-1 gelijke spel wat op zich ook uniek is te noemen. Zondag reist Blauw Geel'38 af wederom naar den Haag waar Jong ADO Den Haag de tegenstander is.