Het team van Christian Chocolaterie Patisserie.
Het team van Christian Chocolaterie Patisserie.

'We willen mensen verrassen met mooie producten'

Zakelijk 1.181 keer gelezen

OSS | Christian Chocolaterie en Patisserie aan Terwaenen 28 bestaat 20 jaar. Het komende jaar viert de Osse specialiteitenzaak de verjaardag met klanten. Zo zijn er iedere maand allerlei aantrekkelijke aanbiedingen. Bovendien gaat de zaak back to the future. "Meerdere producten die we niet meer in ons assortiment hebben, komen terug in een nieuw jasje", aldus eigenaar Chris van Kempen.

Twintig jaar geleden startte Van Kempen met zijn bedrijf, toen nog aan huis. Twee jaar later verkaste hij naar het Osse centrum. Hij kreeg hulp van een aantal winkelmedewerksters, maar het productieproces deed hij allemaal alleen. Zijn bedrijf groeide en in 2007 kwam er een banketbakker in zijn zaak werken. Nu twaalf jaar later staat er een team van veertien personen en is er ruimte voor een aantal nieuwe krachten. Het assortiment is ook niet meer te vergelijken met vroeger. Hij begon met chocolade, en na de petit fours volgden onder andere taarten, gebakjes en cake. "We hebben als bedrijf ook zware tijden meegemaakt. Maar daar waar collega-banketbakkers omvielen, hielden wij het hoofd boven water en bleven we groeien. We hebben de kans gekregen van de klanten en je hebt ook te maken met een gunfactor. Maar ook zijn we heel actief in het op de kaart zetten van ons bedrijf. Zo zijn we een leerbedrijf, doen we mee aan wedstrijden en ontwikkelen we vaak nieuwe producten." Vanuit de overheid komen er volgens Van Kempen steeds meer wetten en regels bij. Ondernemen is daardoor steeds moeilijker geworden. Toch blijft de Ossenaar met veel plezier doen wat hij wil: ondernemen. "Als ik 's ochtends de deuren van de winkel open en ik zie al die prachtige producten, dan weet ik waar we het voor doen. We willen mensen verrassen met al dat moois en lekkers."

Uitbreiding
In 2013 betrok Christian Chocolaterie en Patisserie een extra stuk aan het pand. Dit jaar volgde een metamorfose. De zaak is anderhalve meter richting de straat uitgebreid en daarnaast is het gehele interieur vervangen. Door de uitbreiding van een glazen pui van 3.50 meter hoog is er ruimte om meer producten te presenteren. De zaak heeft ook onder andere nieuwe energiezuinige apparaten aangeschaft. "Na jarenlange voorbereiding, vele maanden van plannen en weken bouwwerkzaamheden zit een lang proces erop. Het resultaat is super, dat horen we ook terug van onze klanten. We zitten hier perfect in het Osse centrum en zijn qua pand klaar voor de toekomst. Maar als bedrijf blijven we natuurlijk vernieuwen, onder andere op het gebied van producten."

Feestjaar
Het komende jaar viert de Osse specialiteitenzaak de verjaardag met klanten. Iedere maand zijn er leuke acties. Van donderdag 3 tot en met 10 oktober is er een actie met slagroomtruffels, chocolatine taarten en de chocoladebollen. "Ook gaan we onze personeelsleden onder de aandacht brengen. Ze maken deel uit van een superteam."

Toekomst
Van Kempen kijkt met vertrouwen naar de toekomst. "Ik hoop dat het bedrijf zich goed blijft ontwikkelen en dat ik over tien jaar een opvolger heb gevonden. Ik wil hem/haar klaarstomen voor het runnen van ons prachtige bedrijf." www.christianchocolaterie.nl/

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant