Brian Voet pakte een Buma NL Award.
Brian Voet pakte een Buma NL Award.

Voet: 'Een prijs waar ik van heb gedroomd'

Algemeen 454 keer gelezen

OSS/UTRECHT | Brian Voet heeft maandagavond in TivoliVredenburg in Utrecht een Buma NL Award gepakt. De 25-jarige Osse zanger was genomineerd in de categorie 'Grootste talent'. De andere genomineerden waren Sven Versteeg en Robert Pater.

door Leon Voskamp

De nominatie alleen al noemt Voet een mooie waardering. "Maar natuurlijk wil je die Award ook winnen. Voor aanvang van de show kreeg ik de vraag of ik een liedje wilde repeteren. Maar ik zag andere artiesten ook met een kastje in hun broekzak, dus ik had geen idee wie er zou gaan winnen. Tijdens de show was het zo spannend, ik ben kilo's afgevallen voor mijn gevoel. Uiteindelijk hoorde ik mijn naam als winnaar. Nooit ben ik sprakeloos, maar dat ben ik maandag wel een paar keer geweest. Met een enorm trots gevoel mocht ik optreden en daarna de Award mee naar Oss nemen."

Keihard werken
Het gaat goed met de muzikale carrière van Brian Voet. De Ossenaar heeft vier singles op zijn naam staan en zijn vierde single 'Jij Bent Daar' werd net als zijn eerste 'Alles' een hit. De Buma NL Award is een bekroning op zijn werk. "Het is een prijs waar ik van heb gedroomd. Het zijn de mensen uit de muziekwereld die je nomineren en als winnaar kiezen. Om dit te bereiken, moet je keihard werken en goede nummers uitbrengen. Kwaliteit is heel belangrijk, zeker in deze tijd met heel veel artiesten. Ik ben veel mensen dankbaar. Deze prijs is ook een mooie opzet naar mijn nieuwe single, die eind oktober of begin november uitkomt. We willen de goede lijn doortrekken." Al eerder gaf hij aan dat ook zijn nieuwe single een 'lekker uptempo nummer voor een jong publiek' gaat worden.

Toekomst
De Ossenaar combineert het zingen met een baan. Betekent deze prijs zijn definitieve doorbraak als zanger? "Geen idee hoe mijn toekomst eruit ziet, ik houd alle opties open. Deze prijs geeft in ieder geval aan ik het volgens de mensen in het vak goed doe. Maar misschien nog wel belangrijker, de fans waarderen mijn muziek. Ik heb al onwijs veel reacties gehad na het pakken van de titel. Zoveel mensen leven met me mee, dat is geweldig."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant