Handballers Olympia'89/DOS'80 met piepjong team naar nipte nederlaag

Sport 229 keer gelezen

AALSMEER | De handballers van Olympia'89/DOS'80 moesten improviseren voor de uitwedstrijd tegen Aalsmeer 2 door enkele blessures en andere afwezigen. Dat lukte aardig, maar het werd desondanks een kleine nederlaag: 29-26 na een ruststand van 14-12.

Drie jeugdspelers mochten minuten maken in sporthal De Bloemhof. Kevin van Erp speelde vorig seizoen al enkele keren mee in de bekercompetitie, maar nu was daar dan ook zijn eerste competitieoptreden. Kyan van Berlo maakte vorige week zijn debuut en kwam nu voor de tweede keer binnen de lijnen, terwijl Jan van Munster (jr.) voor de allereerste keer met 'de grote jongens' mee mocht doen. Ze deden het geen van allen onverdienstelijk, maar een doelpuntje zat er niet in voor het trio. Erik Loeffen liet acht treffers noteren. Na een kwakkelseizoen vol kleine en grotere blessures is de aanvoerder weer helemaal terug, zoveel is duidelijk. Olympia speelde een zeer redelijke partij, op twee kleine dipjes na. De beginfase (5-0) deed het ergste vrezen, maarde ruggen werden gerecht (6-6). Aalsmeer pakte de draad weer op en bleef telkens aan de goede kant van de score in de eerste helft: 14-12. Ook het begin van de tweede helft was minder, waardoor de Ossenaren de achterstand vergroot zagen worden: 20-14. Olympia bleef knokken en kwam wat dichterbij, maar niet voldoende. (Bron: http://www.olympia89.nl)