Burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans.
Burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans.

Activiteiten in Geffen vanwege bevrijding 75 jaar geleden

Algemeen 358 keer gelezen

GEFFEN | Inwoners van Geffen vieren op maandag 21 oktober dat ze 75 jaar geleden zijn bevrijd. Geffen werd net als 's-Hertogenbosch bevrijd door de 53rd (Welsh) Division. Daarom sluit Geffen aan bij de activiteiten '75 jaar vrijheid 's-Hertogenbosch'.

Overdag is er een speciaal programma voor leerlingen van groep 8 van basisschool De Wissel. Burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans loopt tussen 12.30 uur en 13.30 uur net als de leerlingen langs plekken in Geffen die met de oorlog te maken hebben. Zoals het bevrijdingsmonument, de pastorie en de struikelstenen. Daar staan mensen die vertellen waarom dit bijzondere plekken zijn. Om 14.30 uur leggen de burgemeester en wethouder Johan van der Schoot een krans bij het monument en leest de burgemeester het gedicht 'Verzet' voor van Sietse Wijnsma.

Bijeenkomst
Van 19.30 tot 21.30 uur zijn alle inwoners van Geffen welkom op de feestelijke bijeenkomst in Multifunctioneel Centrum De Koppellinck in de Kloosterstraat. Met onder andere een tentoonstelling van de Heemkundekring, lezingen, film en muziek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant