Deelnemers gaan tijdens tocht op zoek naar paddenstoelen
Deelnemers gaan tijdens tocht op zoek naar paddenstoelen

Deelnemers gaan tijdens tocht op zoek naar paddenstoelen

Algemeen 470 keer gelezen

OSS | IVN Oss houdt zondag 20 oktober een paddenstoelenwandeling. De start is om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats bij het Willibrordusputje aan de Willibrordusweg in Oss.

De lengte van de tocht is ongeveer 4 kilometer en de wandeling duurt ongeveer 2 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig. Trek stevige waterbestendige wandelschoenen aan, want om paddenstoelen goed te bekijken moet je soms van het pad af. Deelnemers worden zelf aan het werk gezet. Met behulp van zoekkaarten gaan ze op zoek naar de juiste naam van paddenstoelen.

Herfst
Na een zonrijke zomer is dan toch de herfst aangebroken. Kouder en natter weer. De tijd van vallende bladeren en paddenstoelen. Paddenstoelen of zwammen behoren tot het schimmelrijk. Het zijn de vruchtlichamen van een meestal voor het blote oog onzichtbare zwamvlok (mycelium) die zich in de grond bevindt of in hout, afgevallen blad, mest, dode insecten en veren. Paddenstoelen zijn dus geen planten of dieren, maar vormen een heel eigen groep (rijk) in het systeem van de levende organismen. In Nederland zijn er wel meer dan 5.000 soorten paddenstoelen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant