Afbeelding

Symposium over het Osse centrum

Centrum 82 keer gelezen
OSS – Het Osse centrum is in deze tijd gebaat bij een goede samenwerking. Althans, dat is de gemeente Oss van mening. Daarom houdt de gemeente in samenwerking met Centrummanagement Oss (CMO) op maandag 31 maart het symposium ‘Naar de stad? Centrum Oss!’. De plaats van handeling is De Weverij aan Oostwal 175 in Oss. Aanmelden kan tot en met donderdag 27 maart via e-mailadres .

[image=276539]

De organisatoren zien kansen door de ontwikkelingen op het gebied van centrumbezoek en winkelen. “Die gaan zo hard, daar liggen kansen voor het centrum”, aldus de organisatie. Om een goed beeld te krijgen van de ontwikkelingen en van de kansen die dit biedt, organiseert men het symposium. “We gaan op zoek naar inspiratie, kansen, nieuwe ideën en samenwerkingsverbanden.” Het symposium staat onder leiding van dagvoorzitter Henk Linders en wordt om 09.00 uur geopend door wethouder Hendrik Hoeksema. Wat volgt zijn twee sprekers. Als eerste komt Felix Wigman om 09.30 uur aan het woord. Wigman is onder meer voorzitter van het landelijk Platform Binnenstadsmanagement. Hij gaat in op vragen zoals: ‘Hebben alle nu aanwezige functies nog perspectief in de binnenstad?’, ‘komen er nieuwe activiteiten bij?’, ‘zijn onze binnensteden te groot voor de toekomst of juist te klein?’, ‘wat bepaalt de aantrekkingskracht van de binnenstad?’, waar liggen de kansen en wat moet er gebeuren om die kansen waar te maken?’ en ‘wat is de juiste koers?’ Vervolgens maakt Wigman om 10.00 uur plaats voor Paul Moers, marketingdeskundige en schrijver van het boek ‘Dienstbaar zijn is het nieuwe goud’. Moers zorgt voor een interactieve lezing en brengt volgens de organisatie ‘de zaal in beweging’ waar scherpe discussies niet worden gemeden.

Stellingen
Na de pauze om 11.00 uur volgt er een World café waar de aanwezige ondernemers een aantal stellingen voorgelegd krijgen. De reacties en meningen worden op een groot tafelkleed geschreven en in de daaropvolgende lunchpauze om 12.15 uur kunnen aanwezigen alles aandachtig lezen. Tot slot worden om 12.45 uur de beste ideeën bekendgemaakt door wethouder Jan van Loon waarop om 13.00 uur het symposium wordt afgesloten.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant