Afbeelding

Kunstenaars tonen werk tijdens atelierroute

Kunst en cultuur 171 keer gelezen
OSS - De tweejaarlijkse atelierroute wordt in september 2015 voor de vijfde keer gehouden. Tijdens de route en ook in de vier weken ervoor is van iedere deelnemende kunstenaar representatief werk te zien in K26. De expositie is te bezoeken van donderdag 6 augustus tot en met zondag 13 september.

Er is deze keer gekozen om onderscheid te maken tussen kunstenaars in het buitengebied en in Oss zelf. Op 5 en 6 september stellen 15 deelnemende kunstenaars in het buitengebied hun ateliers open. In het daaropvolgende weekend van 12 en 13 september is de beurt aan 22 kunstenaars die hun atelier hebben in Oss.
In de Pauluskerk, een verzamelplaats van kunstenaarsateliers waar drie K26 kunstenaars hun atelier hebben, stellen ook andere kunstenaars hun atelier open. Hetzelfde geldt voor het kunstenaarsinitiatief Plaka in Megen waar ook meerdere ateliers opengesteld zullen worden.
Jan van Loon, voormalig wethouder van de gemeente Oss en erelid van K26, verzorgt de formele opening van de atelierroute bij K26 op zondag 30 augustus om 15.00 uur. De muzikale omlijsting wordt op deze dag verzorgd door blaasensemble Sprok. Op www.k26.nl is meer informatie te vinden over de deelnemende kunstenaars.

[image=96279]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant