Afbeelding

Centrumplan Schaijk: lichten op groen

Centrum 79 keer gelezen
SCHAIJK | Begin 2015 zijn de plannen voor Centrumplan Schaijk gepresenteerd aan de inwoners van Schaijk. De ontwikkelende partijen hebben sindsdien hun ontwerpen verder uitgewerkt en afspraken met hun huurders gemaakt. De afspraken met de huurders en de afnemers van de winkels en woningen zijn hiermee geen reden meer om Centrumplan Schaijk nog te stoppen.

[image=311884]

De ontwikkelaars van beide bouwdelen zijn al zo ver dat ze nog vóór de zomervakantie de bouwaanvragen (omgevingsvergunningen) bij de gemeente gaan indienen. Met deze snelle uitwerking van de ontwerpen gaat Centrumplan Schaijk duidelijk weer een volgende fase in. Wethouder Hans Vereijken licht toe: “De ontwikkelaars hebben de afgelopen maanden hard gewerkt. De ontwerpen zien er mooi uit, en ze zijn het eens met hun huurders. Hiermee zijn we echt zo ver dat we kunnen zeggen: “Centrumplan Schaijk, dat komt er.” En dat is natuurlijk een belangrijke mijlpaal voor Schaijk.”

Bouwdeel 2
Het ontwerp van Bouwdeel 2, het gedeelte waar EMTÉ binnen valt, heeft nu verder vorm gekregen. De ontwikkelaars van dit Bouwdeel hebben de afspraken hierover met EMTÉ nu ook vastgelegd. EMTÉ blijft op dezelfde plek aanwezig als nu het geval is. De entree van EMTÉ wordt vernieuwd en krijgt een moderne uitstraling. Het laden en lossen van EMTÉ komt aan de zijde van de Schutsboomstraat en gaat inpandig plaatsvinden (in het gebouw). Ook de bestaande gevel van EMTÉ aan de zijde van de Schutsboomstraat wordt gemoderniseerd.
Het ontwerp van Bouwdeel 1, op de plek van de voormalige Plus en gemeentekantoor, is weinig veranderd ten opzichte van het ontwerp dat eerder is gepresenteerd.

Informatieavond
Inmiddels heeft de gemeente het voorontwerp bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan van Centrumplan Schaijk gepubliceerd. Geïnteresseerden kunnen dit inzien en hierop naar de gemeente reageren tot en met 30 juli 2015. Op woensdagavond 8 juli is er informatieavond over dat bestemmingsplan: tussen 18.30 en uiterlijk 20.30 uur in het raadhuis in Schaijk. Tijdens deze avond kunt u de plannen bekijken en algemene of locatiespecifieke vragen stellen.
Meer informatie over Centrumplan Schaijk op http://www.centrumplanschaijk.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant