Afbeelding

'Gaaf om proces van de musical te zien'

Kunst en cultuur 101 keer gelezen
OSS – Stichting Oss Cultureel (SOC) heeft in het verleden verschillende grote producties op de planken gebracht. Na Ruig en Rooms, Louis de Bourbon, Crime City, De Paria, Villa Johanna en Titus, de Musical stond voor 2014 een cd met Nederlandstalige liedjes op het programma. Die cd komt er wel, maar ook de show ‘Want daar brandt nog licht’. Een gevolg van de samenwerking tussen SOC en hoofdsponsor Jumbo.

[image=287192]

Jumbo Van Bergen bestaat dertig jaar en in dit feestjaar pakt ondernemer Marco van Bergen flink uit. Hij was met zijn supermarkten aan de Vierhoeksingel en Wolfskooi in Oss al hoofdsponsor van het evenement Samenloop voor Hoop en is dat nu ook van de nieuwe productie van de SOC. “Ik werd een jaar geleden benaderd door John van Boekel van SOC. In eerste instantie hoorde ik van het idee van de cd, maar mij leek het enorm gaaf om daar een voorstelling aan te koppelen. Ik heb zelf veel met muziek en ben onder de indruk geraakt van eerdere producties van SOC. Binnen een paar weken had John al een script liggen. In de loop der tijd ben ik bij verschillende repetities geweest en is het indrukwekkend wat de Osse talenten laten zien. Het is heel gaaf om het proces te zien van papier tot de voorstelling in grote lijnen. De groep wordt steeds hechter. Het is mooi om ze weer een podium te kunnen geven.” Op de vraag waarom hij hoofdsponsor is geworden, is hij duidelijk. “Als Jumbo staan we middenin de samenleving. Ik ben de mensen dankbaar dat ze hier boodschappen doen en ik vind het mijn verantwoordelijkheid om iets terug te doen. Jumbo is meer dan alleen een supermarkt.”

Hommage
Want daar brandt nog licht, een zin uit het lied Brabant van Guus Meeuwis, is een hommage aan het Nederlandse lied. In het verhaal gaan tien jongeren, allen met wat probleempjes en van welgestelde ouders, op vakantie met een bus. Een soort van pedagogische toer naar een opvoedingskamp onder leiding van een psycholoog, gespeeld door Rogier Komproe. Tien toptalenten van SOC spelen de jongeren in de bus. Andere groepen vormen in diverse samenstellingen het koor. Van Boekel: “Per voorstelling hebben we een cast van 45 personen. De liedjes zijn van artiesten als Ramses Shaffy, Guus Meeuwis, Wim Sonneveld, Kinderen voor Kinderen tot BLØF. Soms is het een solonummer, soms zingt iedereen mee. Ik ben ervan overtuigd dat we straks iets prachtigs gaan neerzetten. Het is volkomen anders dan normaal, maar het blijft herkenbaar voor bezoekers. Er zit humor in, maar ook actualiteit. Al met al een heel mooi verhaal.”

Kortingen
Van 5 tot en met 10 november staan er acht voorstellingen op het programma in theater De Lievekamp. Klanten van de Jumbo maken kans op grote kortingen op de voorstellingen van zaterdagmiddag, -avond en zondagavond. Als ze in de actieweken van 1 tot en met 14 september boodschappen doen in de Vierhoeksingel of Wolfskooi, kunnen ze kortingen krijgen die oplopen tot vijftig procent. Bovendien krijgen ze bij aankoop van een kaartje na de voorstelling per gezin een gratis cd (in totaal worden er 2.500 uitgebracht). Van Boekel: “Een geweldige actie en het is een nieuwe potentiële doelgroep. Door de korting is de drempel lager om naar het theater te komen. We zijn heel erg blij met de steun van Jumbo Van Bergen. Niet alleen in financieel opzicht is Marco van Bergen belangrijk, maar hij is duidelijk betrokken bij het gehele proces.”

Optreden
Op zaterdag 30 augustus is er bij beide Jumbo-vestigingen van 10.00 tot 16.00 uur alvast een warming-up. Naast de aankleding in stijl is er in de winkel aan de Wolfskooi volop muziek van de cd te horen. Aan de Vierhoeksingel is er van 15.30 tot 16.00 uur een optreden van de SOC-talenten.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant