Afbeelding

Wouter Hamel: groei in dezelfde hoek

Kunst en cultuur 89 keer gelezen
OSS – Met Wouter Hamel staat tussen 16.10 en 17.00 uur ongetwijfeld de internationaal meest gelauwerde artiest op het podium van Muze Misse. De naam van de veelzijdige artiest reikt tot diep in Azië. En op 6 juli staat hij dus in Oss.

[image=282082]

Van Seoul en Tokyo naar Oss. Het lijkt een grote stap, dat is het natuurlijk ook, maar Hamel heeft er veel zin in. “Er staat een leuke line-up met muziek voor iedereen. Als je Elle Bandita te hard vindt gaan of mij iets te poppy, dan heb je altijd nog veel plezier bij de Handsome Poets, Jett Rebel, 3JS of Krystl.” Oss is ook geen onbekend terrein voor de artiest. In het verleden is hij er vaak geweest. “Het is wel weer een tijdje geleden. Daarom is het leuk om weer terug te komen.” Hamel heeft net een tour in Azië afgerond. Indonesië, Zuid-Korea en Japan kregen bezoek van de daar zeer populaire Hamel. “Ik heb daar veel fans en die zijn hartstikke trouw en lief. Ze kennen alle liedjes en geven me cadeautjes als ik iets te vieren heb. Echt hartstikke leuk. En laatst stond ik op een festival in Seoul met een super line-up. Onder andere Jamie Cullum stond er en dan is het leuk om daartussen te staan. Binnenkort ga ik misschien die kant op verhuizen, maar dat gaan we nog allemaal bespreken.”

Variatie
Hamel brak in 2007 door als een jazzartiest. Door de jaren heen heeft hij daar meer stijlen aan toegevoegd zoals R&B. Tegenwoordig is het allemaal wat meer elektronisch. “Eerst hadden we akoestische samples, nu hebben we bijvoorbeeld een synthesizer. Dat is iets wat ik al langer wilde. Maar als je alle platen naast elkaar legt, dan zie je groei, maar wel dat het allemaal in dezelfde hoek zit. De tekst en muziek schrijf ik zelf, dat is mijn stempel.” Zijn laatste album Pompadour, werd net als zijn vorige albums, goed ontvangen. Recensenten vergelijken de zanger onder andere met het legendarische duo Hall & Oates. Een eer, aldus Hamel. “Heel leuk. Zij hebben tijdloze, freshe pop gemaakt. Ik vind het echt een hele mooie vergelijking.” Muze Misse kan op een band van zes man sterk rekenen. “We spelen veel nieuwe nummers en de elektronica gaat allemaal mee. Hopelijk gaat het mooi worden, we gaan het in ieder geval erg gezellig maken."
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant