Afbeelding

Eindexamens begonnen, ook in Oss

Onderwijs 188 keer gelezen
OSS - Alle middelbare scholieren zijn vandaag met hun eindexamens gestart. De havo-leerlingen zijn begonnen met management en organisatie en de vwo'ers met Nederlands.

Zo ook de leerlingen van Het Hooghuis locatie Titus Brandsmalyceum in Oss. In de middag liepen de gymzalen leeg en kwamen de leerlingen naar buiten. Voor Margot Slootweg, die eindexamen Nederlands had, was het appeltje eitje. "Het ging goed, het was makkelijker dan de oefentoetsen. En de teksten waren niet saai, dat zijn ze normaal wel." Peter Knoben vond de Nederlandse teksten wel saai, maar het ging wel goed. "Het is wel moeilijk te beoordelen hoe het is gegaan, maar ik denk wel goed. Ik ga het niet nakijken, ik hoor het vanzelf." Kort na afloop van de examens verschijnen de antwoorden op internet, de leerlingen kunnen dan al zien wat voor cijfer ze ongeveer hebben.

[image=244581]

Voor de vwo-leerlingen duren de examens tot woensdag 29 mei, de havoërs zijn een dag eerder klaar. Laurens Bosman had vandaag eindexamen management en organisatie en hij vond het niet zo moeilijk. "Ik vond het wel meevallen, ik had het lastiger verwacht." Nadine van Keijsteren vond het moeilijker: "Het ging niet zo goed, het was heel moeilijk. Ik hoop dat het heb gehaald, ik ben er alleen niet zeker van."
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant