Afbeelding

Dansen, drinken en winkelen in Centrum

Centrum 118 keer gelezen
OSS – Het belooft komend weekend weer gezellig druk te worden in het centrum van Oss. Op zaterdag 25 mei heeft het evenement ‘Oss danst de wereld’ plaats van 11.00 tot 17.30 uur. Zondag is het tijd voor de vijfde editie van Bierbeleving en zijn alle winkels geopend tijdens koopzondag.

Het centrum van Oss staat zaterdag 25 mei compleet in het teken van dans. Volgens organisator Verenigd Oss worden er die dag verschillende dansstijlen in Oss onder de aandacht gebracht. Voorbeelden zijn: ballet, salsa, hiphop, buikdansen en linedancen. Hans Boerboom, voorzitter van Verenigd Oss vertelt dat veel mensen niet weten wat er in Oss en omgeving allemaal is op het gebied van dans, dat wordt op deze dag duidelijk. In het centrum, bij IJssalon Venezia, komt een podium van twaalf bij zes meter te staan. Het podium staat zo gedraaid dat mensen die op een terras zitten ook naar de optredens kunnen kijken.

[image=245501]

Deelnemers
Een van de deelnemers is Hips on Fire. Tien dames combineren traditioneel buikdansen met bijvoorbeeld flamenco- en zigeunerinvloeden. Daarnaast laat onder andere de groep Dancing Friends zaterdag hun kunsten zien op gebied van country- en linedancen. Gerrit van Hal geeft de groep les en hij heeft er zin in. “We willen het publiek laten zien wat we op op onze wekelijkse dansavond doen. Het is bij ons altijd gezellig en dat is het belangrijkste. Het hoeft niet perfect te gaan.” Met ongeveer twaalf dansers brengt de groep twee keer vijf dansen. Ook namens de Muzelinck doen talenten mee.

Bierbeleving
‘t Boterpleintje aan het Heschepad bij Caffee Toffee wordt zondag 26 mei omgetoverd tot bierparadijs. Vanaf 13.00 tot 19.00 uur presenteren maar liefst veertien bierbrouwers hun speciale bieren aan het publiek. “Een proeffestijn voor de liefhebber, op het gebied van bier. De wijnliefhebber gaat merken dat er een bierwereld voor hem open gaat”, zegt Maria Dobbelsteen van de organisatie.
Tussen 15.00 en 17.00 uur treedt Heavy Hoempa op: zeven blazers en een drummer. Vanaf 19.00 uur is er live muziek met Coloured Dream bij Caffee Toffee. De entree van het evenement is gratis. Bezoekers kopen voor zes euro een glas en twee muntjes. Hierbij ontvangen ze het boekje met daarin beschreven alle bieren. Losse muntjes kosten twee euro, een speciaalbiertje kost een muntje. Meer op www.bierbeleving.nl.

Koopzondag
Deze dag zijn ook alle winkels open van 12.00 tot 17.00 uur. Dus op zoek naar een leuke aankoop of wilt u vermaak, het Osse centrum is komend weekend the place to be.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant