Afbeelding

Leerlingen verhuizen door scholencarrousel

Onderwijs 55 keer gelezen
OSS – De leerlingen van De Telescoop maakten woensdag kennis met hun nieuwe gebouw. Als gevolg van een zogenaamde ‘scholencarrousel’, trok de school in het gebouw van de Sterrebosschool aan de Verdistraat.

[image=249053]

De Telescoop zat voorheen in het gebouw van De Poolster. De afstand tussen het pand aan de Staringstraat en de Sterrebosschool is slechts enkele honderden meters. “Maar het voelt als een verhuizing van vele kilometers”, lacht Will de Hoog, de directeur van De Telescoop. “De verandering heeft een enorme impact op onze leerlingen en personeel. De verhuizing is onderdeel van een Osse scholencarrousel. De Hoog legt uit: “Eigenlijk voorkomt de gemeente op deze manier een gigantische investering. De Elzeneindschool zou eigenlijk een nieuw gebouw krijgen, maar dat ging niet door. Daardoor gaan zij nu in De Poolster en verhuizen wij weer door. Er volgen in de toekomst meerdere verhuizende scholen, maar vraag me niet welke.”

Spannend
"De kinderen vinden het vooral heel erg leuk en spannend, de leraren zijn juist sentimenteel. Die hadden veel herinneringen aan het oude pand”, aldus De Hoog. De Telescoop had er expres voor gekozen om twee dagen voor het begin van de zomervakantie de kinderen naar de Verdistraat te verhuizen. De Hoog: “Zo konden de kinderen al kennismaken met het nieuwe gebouw en een beetje wennen. Dan weten ze waar ze na de zomer terecht zullen komen. Dan worden ze na de vakantie niet verrast.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant